Британският премиер Борис Джонсън посъветва американския президент Доналд Тръмп да

...
Британският премиер Борис Джонсън посъветва американския президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Борис Джонсън посъветва приятеля Тръмп да стои настрана от британските избори

Британският министър председател Борис Джонсън посъветва американския президент Доналд Тръмп да не се намесва в акцията за идните парламентарни избори във Англия, когато посети Лондон другата седмица за срещата на върха на НАТО, заяви Ройтерс.

Това, което ние, като обичащи се съдружници и другари, нормално не вършим, е да се намесваме в предизборните си акции ", сподели Джонсън, чиято Консервативна партия води безапелационно в сондажите за изборите на 12 декември.

Тръмп към този момент се намеси в английските избори през октомври, като сподели " какъв брой неприятно " би било за Англия, в случай че отпред ѝ застане водачът на лявата лейбъристка съпротива Джереми Корбин. Той непосредствено посъветва Борис Джонсън да влезе в избирателен съюз с водача на евроскептичната Партия на Брекзита Найджъл Фараж.

Корбин не закъсня да се възползва от хвалбите на Тръмп за Джонсън, обвинявайки консерваторите, че в случай че завоюват изборите, се канят да продадат след Брекзит на американски компании елементи от по този начин ценената във Англия Национална здравна система (NHS).

В просторно изявление за радио Ел Би Си (LBC) Джонсън побърза изрично да отхвърли това изказване на опозиционния водач, като сподели, че никое консервативно държавно управление при никакви условия няма да протяга ръка на здравната работа, тъй като " тя не е за обмен ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР