Британският премиер Борис Джонсън получи на 8 септември мандат от

...
Британският премиер Борис Джонсън получи на 8 септември мандат от
Коментари Харесай

Лондон започна да качва данъците

Британският министър председател Борис Джонсън получи на 8 септември мандат от долната камара на Народното събрание да увеличи налозите до рекордно високи нива, с цел да финансира здравните и обществените грижи.

Подкрепата на законодателите разрешава на премиера да вкара нов данък от 1.25% на работещите британци и на техните работодатели, както и да добави нови 1.25% към налога върху дивидентите. Допълнителните доходи би трябвало да покрият разноските за следпандемичната стратегия на националното опазване на здравето и за реформиране на борещата се с дефицита на средства система за обществени грижи. Гласуването се организира ден откакто проектите на държавното управление бяха показани в Народното събрание, като 319 законодатели бяха " за ", а 248 - " срещу ".

Въпреки зелената светлина, проектът за здравни и обществени грижи остава много рисково предложение за партията, която се хвалеше, че ще поддържа налозите ниски. Институтът за фискални проучвания е пресметнал, че в случай че налогът е бил въведен през април, той е щял да увеличи данъчната тежест на Острова до към 35% от националния приход - най-високото ниво откогато през 1955-а стартира да се натрупат статистически данни.  

Именно този проект е определен като линия на офанзива на опозиционната Лейбъристка партия. Канцлерът в сянка Рейчъл Рийвс дефинира предлагането като " непочтено, облагащо работещите, данъчна бомба " по време на дебата в Камарата на общините на 8 септември. 

Въпреки че Джонсън твърди, че задачата на проекта е да реши проблемите в областта на обществените грижи, то едвам 5.4 милиарда брит. паунда от общо 36 милиарда паунда, които ще се наберат през идващите три години, ще отидат за тази цел. Което допуска, че националната здравна система ще получи лъвския къс от тези изключителни данъчни доходи. Друга рецензия е, че държавните проекти не подсигуряват на най-нуждаещите се от грижи, че няма да бъдат принудени да продадат жилищата си, с цел да платят за тях.

Министерството на здравеопазването и обществените грижи ще изложи предложенията си в така наречен " Бяла книга " през идните седмици.

Британският министър председател призна на 7 септември, че нарушава обещанието си да не покачва основни данъчни ставки, само че акцентира, че пандемията от ковид не е влизала в ничии проекти. На конференция той не изключи нови данъчни нараствания по време на този парламент.

Финансовият министър Риши Сунак, чийто фискален консерватизъм контрастира на любовта на Джонсън към огромните инфраструктурни планове и към устрема му да удовлетворява желанията на тълпата, сподели, че финансирането на обществените грижи е " непрекъсната нова роля " за държавното управление, изискваща непрекъснат метод да се заплаща за нея. Сунак призна, че никой не желае да качва данъците, само че не съществува елементарен или съвършен метод да се събират пари. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР