Британският премиер Борис Джонсън подкрепи главния си съветник Доминик Къмингс

...
Британският премиер Борис Джонсън подкрепи главния си съветник Доминик Къмингс
Коментари Харесай

Скандал във Великобритания заради съветник на Джонсън, нарушил мерките заради коронавируса

Британският министър председател Борис Джонсън поддържа основния си консултант Доминик Къмингс макар апелите да го освободи от служба за неведнъж нарушение на въведената поради ковид карантина.

Преди няколко дни медии във Англия разкриха, че Къмингс, брачната половинка му и синът им са пропътували 400 км от Лондон до Дърам, където живеят родителите му. По това време брачната половинка на съветника на Борис Джонсън към този момент е била диагностицирана с Covid-19. Къмингс обяснил, че отишъл при родителите си, с цел да е сигурен, че ще има кой да се грижи за 4-годишното му дете, защото имало заплаха и той самият да се разболее.

Всичко това се е случило в края на март и при към момента наложени ограничения за обществена отдалеченост.

Въпреки натиска над премиера Джонсън да освободи Къмингс, той го отбрани. „ Имах обширен диалог на четири очи с Доминик Къмингс и заключих, че заминавайки, с цел да се погрижи за детето си, в миг, когато и двамата със брачната половинка му не са можели да вършат това поради ковид и не са имали опция, той е постъпил като всеки татко и родител “, сподели Джонсън на постоянната конференция на " Даунинг стрийт " по отношение на пандемията.

Полемиката се ускори още повече, откакто в. " Обзървър " (неделното издание на " Гардиън " ) и " Сънди мирър " оповестиха, че Къмингс е бил видян в Дърам също на 19 април, пет дни откакто се върнал в Лондон на работа след оздравяването си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР