Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е българска

...
Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е българска
Коментари Харесай

Фолкпевицата Лорена: Синът ми се разболя, затегнете мерките за коклюша!

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е българска попфолк певица. Родена е на 4 април 1985 година в град Стара Загора. Завършва национално пеене в музикална паралелка в Димитровград, а по-късно следва " Криминалистика ". Прочува се през 2016 година с дебютната си ария " Все ми е тая ".
- Лорена, от скоро сте майка, по какъв начин съчетавате професионалните си задължения с развъждането на дребния?

- За благополучие Матео върви на ясла и през времето, в което е там, съумявам да свърша дневните си задания. По време на участията ми има кой да го гледа и когато се прибера, въпреки и без доста сън, съумявам да сработя майчинството с работата.

- Със сигурност сте осведомена с епидемията на коклюш в страната. Страхувате ли се и взели ли сте ограничения за предотвратяване на детето ви?

- За страдание синът ми беше болен в интервала, в който пламна епидемията, и бях много обезпокоена. Размина се без съществени затруднения, единствено с остра вирусна зараза. Вече е здрав и още веднъж върви на градина. Разбира се, че се тормозя като родител, взела съм всевъзможен тип ограничения, тъй като здравето му е най-важно.

24-годишните освен 24 часа в " 24 часа " - това, което не виждате

- Трябва ли малчуганите да бъдат пуснати във почивка, с цел да може болестта да отшуми?

- Би било добре, само че ако има по-голяма зараза. Децата могат да се заразят освен в градините. Да, в случай че си стоят у дома, изолирани от всички, ще бъдат защитени, само че в случай че единствено не посещават образователните заведения и в това време контактуват с други хора на открито, няма да има доста смисъл от карантинирането им. Мерките би трябвало да бъдат доста прецизни, с цел да ги защитим, и казусът не е единствено в местата, които посещават. Както оповестиха по новините, болестта се популяризира главно измежду децата под 1 годинка и за тях е най-рисково, а нямам доверие родителите им да ги изкарват измежду хора, в мола или на други публични места.

- Има ли по какъв начин да предпазим дребните от коклюша, или просто би трябвало да изчакаме да отшуми?

- Трябва съзнателно да вземем ограничения, без значение дали ще са по някакъв метод ограничавания, дали ще е посредством витамини и добавки, има задоволително осъвременена технология, медикаменти и доктори, на които можем да се доверим. По този метод ще бъдат здрави освен децата, само че и всички ние. В България имаме задоволително съответни лекари, на които можем да разчитаме в това отношение.

- Говори се за идно стартиране на ваксини срещу заболяването. Бихте ли ваксинирали детето си?

- Не съм осведомена и по тази причина не мога да дам умело мнение, само че би трябвало да бъда сигурна във имунизацията, с цел да я инжектират на Матео. Не се имунизирах и по време на Коронавирус, защото нямах доверие на това, което беше пуснато на пазара, и в случай че е по този начин и с новата ваксина, няма по какъв начин да я сложа на сина ми.

- Запознати сме с компликациите с постъпването на дребните в забавачките в София. Срещнахте ли усложнения с приема на вашето момче?

- Да. Матео е в частна ясла, тъй като не го одобриха в държавната. Кандидатствахме предходната година и на двете класирания не беше утвърден, макар че имаше висок брой точки. Сега още веднъж подадохме документи за септември, само че молбата ни е отхвърлена. Надявам се на идващия кръг да има позитивен резултат, само че даже и да няма, детето ще си остане в частната градина, от която сме доста удовлетворени. Искаше ми се обаче тези средства, които влагаме в платената ясла, да ги бяхме вложили в образованието му отсега нататък.

- В нощните заведения, където работите, контактът с хора е неминуем. Разпространяват ли се по-бързо болестите там?

- Не мисля, че нощните заведения са местата, на които най-вече се хващат заболявания. Просто са нарочени по някакъв метод от обществото. В моловете също е стеснен въздухът и има огромен поток от хора. Нека не упрекваме клубовете, имайки поради, че на тези места се употребява алкохол, който убива вирусите.

- Подготвяте ли някакъв нов план?

- Да, новата ми ария ще излезе напълно скоро. Трябва да приключим последните линии и може би до седмица ще бъде премиерата.

- На каква тема ще е?

- Моите почитатели дефинират музиката ми в жанр " Лорена ", тъй като имам една избрана линия, в която ходя. Парчето ще е хем комерсиално, хем друго, хем типично за мен самата с леката драма и в това време ще е бързо и уместно за нощните заведения.

- В песните ви в действителност се долавя драма и спор. Текстовете им претърпени ли са, или са просто плод на въображението?

- В множеството от тях страстта е изживяна, само че пея главно за житейските връзки сред двама души. Не имам вяра, че има човек, който да не е минал по този път. Не директно, не тъкмо в избрани изречения и думи, само че като страст. Всички сме се сблъсквали с любовни драми и крахови връзки. Мога да заявя, че 80% от песните съм ги изживяла.

- В момента развива ли се попфолк промишлеността, или по-скоро има застой?

- Ако би трябвало да съм почтена, сега има значителен застой. Зациклили сме в едно състояние и самите артисти, и публиката, която сега не знае какво харесва. Можем да изкараме една друга ария и да се слуша, в това време пускаме нещо познато и не се възприема въобще. И изпълнителите, и аудиторията сме много разтърсени.

- Значи въпреки всичко това, което излиза на пазара, зависи най-много от търсенето?

- Абсолютно! Но в последна сметка търсенето е и съгласно предлаганата музика. Винаги съм казвала, че не би трябвало да пускаме това, което се слуша сега най-вече, тъй като се получава еднообразие. Всеки би трябвало да пее със сърцето си, без значение дали сега е съвременно или не. Ние постановяваме на хората какво да харесват. Давам образец със слушането напоследък на по този начин наречените " кючеци ". Ако спрем да ги предлагаме, хората ще спрат да ги слушат, тъй като няма да ги има, вместо да ги оплюваме и да споделяме: " Каква е тази простория? ", " Какви са тези пошли песни и текстове? ", и в същия миг да ги предоставяме на аудиторията. Не ги предлагайте, с цел да не се слушат.

- Как се справяте с конкуренцията?

- Конкуренция би трябвало да има сигурно, тъй като дава тласък и смисъл да работим и да надграждаме. Аз върша това, което усещам и обичам и не виждам в " непознатата чиния ". Не се съпоставям и не си споделям: " Щом този има шлагер, давай в този момент да го убия и да изкарам нещо по-добро ". Просто не действам по този метод.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР