Британският премиер Борис Джонсън отново се извини в Камарата на

...
Британският премиер Борис Джонсън отново се извини в Камарата на
Коментари Харесай

Джонсън няма да подава оставка, ще се посвети на приоритетите на британския народ

Британският министър председател Борис Джонсън още веднъж се извини в Камарата на общините за нарушаването на разпоредбите на локдауна, за което получи санкция.

Същевременно обаче той настоя, че в никакъв миг не е считал, че нарушава закона и че счита с цялостни сили да се посвети на реализирането на целите на английския народ, за което е определен.

Изявлението на Джонсън пред депутатите продължи към 7 минути, като единствено 3 от тях бяха отдадени на нарушаването на разпоредбите на локдауна.

През останалото време министър председателят се похвали, че идва от видеосреща със международните водачи за Украйна, за ситуацията в Украйна, както и малко за повишаването на живота във Англия.

Лидерът на опозицията Киър Стармър назова изказването на Джонсън " смешка ", само че думите на премиера няма да намерят отзив в обществото, тъй като то към този момент знае с кого си има работа.

Лидерът на шотландските националисти Иън Блекфорд напомни на депутатите, че тъкмо тук, в Народното събрание, през декември Джонсън е декларирал, че никой в никакъв случай на Даунинг стрийт не е нарушавал разпоредбите на локдауна.

Други депутати непосредствено нарекоха Джонсън измамник и го приканиха да си подаде оставката. Страстите бяха в действителност разгорещени, свидетелства кореспондентът на БНР в английската столица.

В четвъртък лейбъристите ще внесат в Народното събрание за гласоподаване на процедура за започване на следствие на премиера дали съзнателно е подвел Народното събрание. Като се има поради огромното болшинство, което имат консерваторите в Камарата на общините, евентуално то ще бъде отхвърлено, само че самият факт, че за първи път, откогато Джонсън е на власт, се стига до сходно гласоподаване приказва красноречиво, че така наречен " Партигейт " надалеч не е отшумял и не е изключено от ден на ден тори да надигнат глас против водача си, считат политически наблюдаващи на Острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР