Британският премиер Борис Джонсън очерта снощи намеренията за прекратяване след

...
Британският премиер Борис Джонсън очерта снощи намеренията за прекратяване след
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: След 2 седмици Англия се връща към нормалността

Британският министър председател Борис Джонсън очерта нощес желанията за преустановяване след две седмици на обществените и икономическите ограничавания в Англия . Това ще бъде тест дали бързата имунизация дава задоволителна отбрана от мощно заразния вид Делта, съобщи Ройтерс.

Джонсън удостовери на конференция, че държавното управление си слага за цел да анулира ограниченията на 19 юли, а дефинитивно решение ще бъде взето идната седмица. По думите му с тази стъпка ще бъдат отстранени формалните ограничавания за обществените контакти, напътствието да се работи от къщи и наложителното носене на маски.

След като наложи в борбата си с новия ковид най-строгите в английската мирновременна история ограничавания върху държанието на хората, Джонсън залага на това, че имунизацията, която понижи постъпванията на инфектирани в лечебните заведения, може да предотврати претоварване на здравната система от нова вълна на инфекции.

Според желанията на управляващите нощните заведения ще могат още веднъж да отворят порти и няма да има никакви ограничавания за потенциала, с който ще работят обектите от бранша на ресторантьорството и хотелиерството. Правилата за обществена отдалеченост ще бъдат анулирани.

" Трябва да бъдем почтени със себе си, че в случай че не можем да отворим нашето общество в идващите няколко седмици, когато ще бъдем подкрепени от идването на лятото и ученическите ваканции, то тогава би трябвало да се запитаме по кое време въобще ще можем да се върнем към нормалността? ", съобщи Джонсън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР