Британският премиер Борис Джонсън изпрати на шотландския първи министър Никола

...
Британският премиер Борис Джонсън изпрати на шотландския първи министър Никола
Коментари Харесай

Борис Джонсън отказа референдум за независимост на Шотландия

Британският министър председател Борис Джонсън изпрати на шотландския първи министър Никола Стърджън писмен отговор, с който отхвърля молбата й за даване на пълномощия за производство на референдум за независимостта на Шотландия.
Подобен референдум не може да бъде създаден без единодушието на английското държавно управление.
Никола Стърджън насочи през декември документално искане към Джонсън за започване на договаряния или за даване на пълномощия на районното държавно управление на Шотландия да провежда референдум.
"Не мога да се съглася с настояването за даване на пълномощия, които ще разрешат произвеждането на нови референдуми за самостоятелност ", написа Джонсън в отговора си на Стърджън, който бе оповестен от английския министър председател в Twitter.
Джонсън напомня, че концепцията зад проведения през 2014 година референдум за самостоятелност в Шотландия е била вотът да е един в границите на едно потомство.
Ако бъде създаден нов референдум за самостоятелност, политическият застой в Шотландия от последното десетилетие ще продължи. Време е всички ние да работим за единството на Обединеното кралство, акцентира Джонсън в писмото си до шотландския първи министър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР