Британският премиер Борис Джонсън е предупредил френския президент Еманюел Макрон,

...
Британският премиер Борис Джонсън е предупредил френския президент Еманюел Макрон,
Коментари Харесай

Джонсън предупредил Макрон, че няма да има отлагане на Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън е предизвестил френския президент Еманюел Макрон, че няма да има отсрочване на Брекзит, плануван за 31 октомври и му е споделил, че има финален късмет за реализиране на съглашение, съобщи представител на Даунинг стрийт, представен от Франс прес.

Както декларирал Джонсън в телефонен диалог през вчерашния ден с френския президент, " Европейският съюз не трябва да е неправилно уверен, че Англия може да остане в Европейски Съюз след 31 октомври ". Премиерът повторил, че няма да желае ново отсрочване на Брекзит, макар че закон, признат наскоро от английския парламент, го задължава да изиска отсрочване в случай че не реализира съглашение с Европейски Съюз. Джонсън нарекъл този закон " акт на капитулация ", който съгласно него отслабва позицията на Англия в договарянията с Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Джонсън настоял Макрон да постави старания за реализиране на съглашение за Брекзит. Той уведомил през вчерашния ден френския президент и португалския министър председател Антониу Коща за новото си предложение за Брекзит, което бе хладно признато в Брюксел, показва Ройтерс. " Това е късмет да се реализира съглашение - съглашение, подкрепено от депутатите и съдържащо взаимни отстъпки от всички страни ", декларирал пред Ройтерс почитан източник от Даунинг стрийт 10. " Обединеното кралство направи огромно и значимо предложение, само че е време и Комисията да покаже воля за компромис. В противоположен случай Англия ще напусне без договорка ", добавил източникът пред Ройтерс.

По-малко от месец преди 31 октомври и преди идната на 17 и 18 октомври среща на водачите на Европейски Съюз Джонсън декларирал на Макрон, че " това е последна опция да се реализира съглашение - каквото желае всяка от страните - с цел да можем да вървим напред и да изградим ново партньорство сред Обединеното кралство и Европейски Съюз ", декларирал пред Франс прес източник от кабинета на английския министър председател. " Но с цел да стане това допустимо, Европейски Съюз би трябвало да направи същите взаимни отстъпки, каквито направи Обединеното кралство през последните седмици и месеци ", декларирал Джонсън на френския президент съгласно източника от неговия кабинет.

Макрон споделил на Джонсън във вчерашния телефонен диалог, че в края на седмицата ще бъде направена равносметка, с цел да се реши дали е допустимо съглашение " за Брекзит, съобщи Елисейският замък, представен от Франс прес. " Преговорите би трябвало да продължат ускорено в идващите дни с екипа на Мишел Барние, с цел да се направи равносметка в края на седмицата ", декларирал Макрон.

Британският министър председател ще продължи през днешния ден диалозите с европейските водачи, а неговият министър за Брекзит Стив Баркли, който през вчерашния ден отиде в Холандия, ще продължи и на следващия ден обиколката из европейските столици, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР