Британският министър за Брекзит Стивън Баркли отхвърли новото предложение на

...
Британският министър за Брекзит Стивън Баркли отхвърли новото предложение на
Коментари Харесай

Отлагането на Брекзит е възможно, но само за кратко


Британският министър за Брекзит Стивън Баркли отхвърли новото предложение на европейския основен договарящ Мишел Барние за решение на въпроса за защитния механизъм за ирландската граница, съобщи БНР, цитирайки ДПА.

Вчера Барние сподели, че Европейски Съюз ще разреши на Англия да излезе едностранно от Митническия съюз при опазване на другите детайли от механизма. По създание предлагането се свежда до това Северна Ирландия да напусне Европейски Съюз дружно с останалата част от Обединеното кралство, само че да остане част от Общия европейски пазар, до момента в който Брюксел и Лондон договорят комерсиално съглашение.

„ Сега не му е времето за повторение на остарели причини “, написа Стивън Баркли в Туитър.

Междувременно ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че е от решаващо значение да бъде предотвратено едно безредно излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение.

Твърдият Брекзит би бил злополука за английската стопанска система и би навредил и на Европейския съюз, сподели Таяни в изявление за немски вестници. По думите му плануваното за 29 март излизане на Англия може да бъде отсрочено най-вече с няколко седмици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР