Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството в Лондон се

...
Британският министър-председател Тереза Мей каза, че правителството в Лондон се
Коментари Харесай

Лондон: Готови сме за всякакви варианти за Брекзит

Британският министър-председател Тереза Мей сподели, че държавното управление в Лондон се приготвя за всевъзможен процес в договарянията за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз, в това число опцията те да приключат без съглашение, съобщи Асошиейтед прес.

Мей съобщи, че "е извънредно в наш интерес договарянията да съумеят " и да доведат до нови връзки сред Англия и Европейски Съюз.

Тя обаче сподели, че "е наша отговорност като държавно управление да се подготвим за всяка вероятност ".

Тя се извини на своите съпартийци за неприятния резултат на предварителните избори през юни, на които консерваторите изгубиха своето болшинство.

По думите й нейната партия би трябвало да се бори за "консервативен дневен ред от главното течение ".
"Това е консерватизмът, в който имам вяра, консерватизъм на честността, справедливостта и даването на благоприятни условия за всички, консерватизъм, който поддържа английската фантазия жива за ново потомство ", сподели Мей.



При произнасянето на речта Мей на няколко пъти се закашля и загуби гласа си и трябваше да пие вода и да вземе бонбон срещу кашлица.





Речта й също по този начин беше прекратена от протестиращ човек, размахал документ, който се дава на чиновниците, когато те напущат своя пост. Мъжът се оказа известният комедиант Лий Нелсън, чието същинско име е Саймън Бродкин. Докато защитата го извеждаше от залата, той съобщи, че външният министър Борис Джонсън, за който се счита, че има упоритости за премиерския пост, му бил споделил да даде документа на Мей.

Мей сподели още, че предварителните избори са избавили Англия от опасността на шотландския шовинизъм и са отхвърлили концепцията за производство на втори референдум за самостоятелност на Единбург.

Тя твърдо съобщи, че консерваторите остават последователи на проектите за рационализация на нуклеарния щит на Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР