Британският министър-председател Риши Сунак започна двудневно посещение в САЩ и

...
Британският министър-председател Риши Сунак започна двудневно посещение в САЩ и
Коментари Харесай

Великобритания ще прави първата в света среща на високо ниво за изкуствения интелект

Британският министър-председател Риши Сунак стартира двудневно посещаване в Съединени американски щати и разгласи, че през втората половина на годината Обединеното кралство ще организира първата в света среща на високо ниво, на която съществена тематика да бъде изкуственият разсъдък, съобщи организация Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Изкуственият разсъдък има необикновен капацитет да трансформира живота ни към по-добро. Трябва обаче да сме сигурни, че се развива и употребява по безвреден и сигурен метод ", сподели Сунак.

" Неведнъж в историята сме изобретявали нови технологии, които да трансформират парадигмата, и сме ги употребявали за положителното на човечеството. Ето това би трябвало да създадем още веднъж ", добави министър председателят на Англия.

Миналия месец на срещата си в Япония страните от Г-7 също приканиха за дейности във връзка с изкуствения разсъдък. Сунак упорства за предстоящ световен регулатор на изкуствения разсъдък, който да бъде основан в Лондон.

" Англия е в добра позиция да играе водеща роля. След Съединени американски щати евентуално ние сме водещата страна измежду демоктаричните страни, що се отнася до изкуствения разсъдък. Имаме способността да въведем верните регулации, с цел да защитим жителите си ", сподели Сунак пред " Толк Ти Ви ".

Очаква се тематиката за войната в Украйна да е водеща в диалозите му с американския президент Джо Байдън по-късно през днешния ден. Англия и Съединените щати оказват мощна военна поддръжка за Киев.

Посещението на Сунак се реализира, до момента в който Русия и Украйна се упрекват взаимно за взривяването на огромния язовир " Каховка ", което провокира опустошителни наводнения.

Всяко съзнателно нахлуване против язовира би представлявало " най-голямата офанзива против гражданска инфраструктура в Украйна от началото на войната и би демонстрирало новото дъно на съветската експанзия ", съобщи Сунак пред кореспонденти на борда на самолета си от Лондон.

До момента Съединени американски щати и Англия не са открили чия е виновността за взривяването на язовирната стена в Южна Украйна.

В изявление за Ай Ти Ви обаче Сунак сподели, че Русия продължава " целенасочената си тактика, с която е взела под прицел гражданската инфраструктура ".

" Грешно е, варварско е и е ужасяващо. Ето за какво им оказваме такава мощна поддръжка и ще продължим да го вършим ", сподели той за украинците.

Сунак също по този начин приказва за английския министър на защитата Бен Уолъс като претендент за началник на НАТО преди срещата на върха на западния боен съюз, която ще се организира идващия месец в Литва, като министър председателите на Дания и Естония също се преглеждат като кандидати за водач на НАТО.

Настоящият общоприет секретар Йенс Столтенберг ще се отдръпна от поста си в края на октомври тази година.

Ден преди да се срещне с Байдън Сунак беседва и с ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, който се изрече възторжено за дългогодишния боен алианс.

" Когато връзката ни е по-силна, светът е по-безопасно място и демокрацията пораства ", съобщи Маккарти.

Въпреки необятната поддръжка, която Съединени американски щати оказват на Англия, след Брекзит Сунак съвсем се е отказал от комерсиално съглашение с държавното управление на Байдън, което не демонстрира огромен възторг.

Сунак посочи военния съюз сред Съединени американски щати и Обединеното кралство, с който изясни икономическите връзки сред двете страни.

" Точно както оперативната съгласуемост сред армиите ни даде преимущество на бойното поле пред нашите съперници, по този начин и по-голямата икономическа оперативна съгласуемост ще ни даде решаващо преимущество през идващите десетилетия ", съобщи Сунак.

Премиерът упорства за облекчения за производителите на коли в Обединеното кралство от страна на Съединени американски щати посредством по-голям достъп до значими потребни изкопаеми, употребявани в акумулаторите, откакто Законът за понижаване на инфлацията на Байдън предложи големи дотации на компании с активност в Съединени американски щати.

По-късно Сунак гледа мача на бейзболния тим " Вашингтон Нешънълс " против " Аризона Даймъндбекс " по време на втория годишен " Ден на другарството сред Обединеното кралство и Съединени американски щати ", с който се означават 238 години от установяването на дипломатически връзки.

Запаленият играч по крикет обаче се въздържа от опцията да хвърли церемониалното първо подаване - с цел да не се изчерви, в случай че хвърлянето се обърка пред хиляди хора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР