Британският министър-председател Риши Сунак се подготвя да обяви голяма сделка

...
Британският министър-председател Риши Сунак се подготвя да обяви голяма сделка
Коментари Харесай

Обединеното кралство се подготвя да обяви голяма газова сделка със САЩ

Британският министър-председател Риши Сунак се приготвя да разгласи огромна договорка за природен газ със Съединени американски щати след срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP27, заяви английския вестник „ Телеграф “, представен от Ройтерс.

Англия се надява, че Съединените щати ще обещаят да доставят към 10 милиарда кубични метра полутечен природен газ (LNG) през идната година, написа изданието, като прибавя, че полемиките за договорката са в последния си стадий и известие за нея може да пристигна след седмица или две.

Изданието също по този начин показва, че договарянията за точното количество не престават и е допустимо то да не бъде оповестено, когато договорката бъде показана. Също по този начин не е ясно какъв брой от газа, който ще се продава от американски компании, ще бъде в енергийната система на Обединеното кралство тази зима, написа „ Телеграф “.

По-рано тази година Съединените щати се съгласиха да доставят 15 милиарда кубически метра LNG на Европейския съюз, за ​​да му оказват помощ да се оправи с енергийната рецесия, породена от съветската инвазия в Украйна.

Британската национална мрежа съобщи, че способността на Англия да обезпечи доставките на газ ще зависи от това дали цените са задоволително високи, с цел да привлекат експорт от Европа и LNG от страни като Катар и Съединените щати.

Способността на производителите на полутечен природен газ в Съединени американски щати да доставят повече гориво ще се увеличи единствено умерено до 2025 година, когато три нови завода стартират да действат изцяло, съгласно оценки на държавното управление на Съединени американски щати.

Цените на едро на газа се покачиха през последните месеци, защото стопанските системи се отварят още веднъж след блокирането на COVID-19, до момента в който високото търсене на LNG в Азия докара до по-малко доставки за Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР