Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че ще подкрепи

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че ще подкрепи
Коментари Харесай

Британски министър подкрепя Полша за изтребители за Украйна, но…

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че ще поддържа Полша, в случай че реши да достави с бойни самолети Украйна, само че предизвести, че всичко това може да има директни последствия за Полша.

Бен Уолъс съобщи за Скай нюз, че е подготвен да поддържа решението на другарска страна-членка от НАТО да изпрати изтребители МиГ-29 на Украйна, само че това си е персонален избор на Полша. Това стана на фона на известия, че Съединените щати и Полша разискват такава договорка, като Вашингтон приканва Варшава да достави Украйна със самолетите от руска епоха, които ще размени с по-модерни американски изтребители. Предложението в началото е било отхвърлено от полския президент.

„ Полша би трябвало да разбере, че нейният избор освен директно ще помогне на Украйна, което е положително нещо, само че също така може директно да я изложи на огън от страни като Русия и Беларус “, означи Уолъс пред Скай нюз.

Министърът на защитата съобщи, че през днешния ден по-късно ще осведоми депутатите за поддръжката, която оказва Англия на украинските сили. Той добави, че неговото министерство ще предложи помощ на министерството на вътрешните работи  при инспекцията на самоличността на бягащите от спора украинци за ускорение на процеса на издаване на визи.

От 19 часа българско време украинският президент Володимир Зеленски ще направи директно видео обръщение  към депутатите в Камарата на общините.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР