Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че руският президент

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че руският президент
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Днес не е ден на победата, а на позора

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че съветският президент Владимир Путин, неговият кръг от доближени и генералите му са " огледален облик " на фашизма и тиранията преди 70 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от предишния век.

Докато на Червения площад в Москва течеше военния церемониал за отбелязване на успеха над нацистка Германия през Втората международна война, в тирада в Националния музей на армията в Лондон Бен Уолъс упрекна съветските генерали, че са " откраднали гордата история на техните предшественици ".

Британският министър на защитата добави, че генералите би трябвало да бъдат изправени пред съд за военни закононарушения.

Според Уолъс " през днешния ден не е ден на успеха, а на позора " и Путин " изцяло не зачита нито предишното, нито бъдещето на Русия ".

Коментирайки речта на Путин в Москва и военния церемониал, Уолъс сподели, че е неуместна обстановката, в която се намират съветските генерали - изящни в техните излъскани парадни униформи, натежали от многото медали, само че че са цялостни съучастници на Путин в причиняването на излишно страдалчество.

Уолъс съобщи, че дейностите на съветската войска в Украйна опетняват съветските бойци във Втората международна война. Той приказва за набези против цивилни лица, взимане на прицел на дами и деца и случаи на полово принуждение. " Всички професионални бойци би трябвало да бъдат ужасени от държанието на съветската войска ", добави Уолъс.

По-късно в Лондонския кралски лицей английският министър сподели, че " съветската грубост в Украйна може да изпрати извънредно рисково обръщение, в случай че Путин успее ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР