Британският министър на отбраната Бен Уолъс за първи път официално

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс за първи път официално
Коментари Харесай

Лондон призна, че се опитва да уреди дълг към Иран

Британският министър на защитата Бен Уолъс за първи път публично призна, че държавното управление се пробва да изплати дълг на Иран, с цел да обезпечи освобождението на двама английски жители.
Англия дължи към 400 милиона паунда на иранското държавно управление поради провалената доставка на танкове „ Чифтан ", поръчани от шаха на Иран през 1979 година преди да бъде свален от власт.
Бен Уолъс се опита да даде гаранции на фамилиите на двамата английски жители, държани в Иран, че държавното управление търси способи да заплати дълга, с цел да обезпечи тяхното освобождение. Признанието бе направено в писмо до юриста на Назанин Загари-Ратклиф, която бе вкарана в пандиза в Иран през 2016 година по обвинявания в шпионаж и неотдавна пусната под домакински арест.
Международен арбитраж през 2008 година постанови, че Англия дължи 400 милиона паунда на Иран, само че в последвалите протяжни правосъдни борби юристите на Международните военни служби, които към този момент не са дейна част от Министерството на защитата, сложиха под въпрос размера на дълга и дали въобще би трябвало да бъде плащан.
Сега обаче Уолъс, в качеството си на министър на защитата, е собственик на 99 % от акциите в Международната въоръжена работа и с съдбоносен глас при вземането на решения. Като народен представител, преди да стане министър, Уолъс бе доста сериозен за отлагането на заплащането на дълга и твърдеше, че това е „ леке за Англия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР