Британският министър на финансите Риши Сунак продължи действието на правителствената

...
Британският министър на финансите Риши Сунак продължи действието на правителствената
Коментари Харесай

Великобритания удължава с четири месеца схемата за защита на заетостта

Британският министър на финансите Риши Сунак продължи действието на държавната скица за отбрана на заетостта с още четири месеца, съобщи Ройтерс.

Скъпоструващата скица е в центъра на напъните на управляващите да смекчат удара от ковид върху стопанската система на Англия, отбелязва организацията.

В Народното събрание Сунак съобщи през днешния ден, че няма да има промени в механизма, който сега покрива 80 % от заплатите на краткотрайно освободените чиновници до края на юли.

Министърът уточни, че 7,5 милиона работни места към този момент са обхванати от мярката.

От август схемата ще продължи да работи за всички браншове и региони на страната, само че с по-голяма еластичност в поддръжка на връщането назад на работа, посочи той.

Работодателите, които сега употребяват схемата, ще могат да върнат личния състав, излязъл в насилствен отпуск, на повърхностен работен ден.

"Ще помолим работодателите да стартират да поделят с държавното управление разноските по изплащането на заплатите на хората ", сподели Сунак.

Очаква се Коронавирусната скица за задържане на работа да понижи растежа на безработицата във Англия. Но при сума от към 10 милиарда паунда на месец цената на тази стратегия в поддръжка на заетостта се приближава до размера на парите, които Англия харчи за своите публични здравни услуги.

По-рано Риши Сунак съобщи, че сходни равнища на държавните разноски са неустойчиви.

От своя страна група на работодателите съобщи, че включването на чиновници на ненапълно работно време в схемата за насилствен отпуск ще помогне на фирмите да се възстановят, само че съобщи, че има потребност от повече информация за това по какъв начин фирмите ще би трябвало да вършат съответните вноски.

"Много компании, които нормално са в постоянна обстановка, към момента се намират в тежко състояние ", уточни пред Ройтерс Едуин Морган от Института на шефовете.

Финансовият министър Сунак означи, че ще даде спомагателни детайлности по схемата до края на месец май.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР