Британският крал Чарлз III произнесе първото си встъпително обръщение към

...
Британският крал Чарлз III произнесе първото си встъпително обръщение към
Коментари Харесай

Британският крал Чарлз III произнася първата кралска реч като монарх

Британският крал Чарлз III произнесе първото си встъпително послание към Народното събрание, откогато зае трона, излагайки политическите цели на държавното управление в области, обхващащи стопанската система, външната политика и наказателното правораздаване.

Годишното послание – известно като речта на краля или кралицата – е вековна традиция, отбелязваща нова парламентарна сесия. Забележките са готови от държавното управление и прочетени от монарха.

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаSunak афишира противоположен завой на няколко политики за чисто нула в Обединеното кралство Крал Чарлз упорства за по-силни връзки сред Франция и Обединеното кралство, партньорство по изменението на климата Посещението на крал Чарлз в Кения разкрива мемоари за „ неразрешени несправедливости “ Сунак на Обединеното кралство, саудитският престолонаследник да се срещне „ при първа опция “ < /h3> завършек на списъка

Чарлз стана монарх, когато майка му умря през септември 2022 година след 70-годишно ръководство.

„ Имам поради наследството на работа и лоялност към тази страна, сложено от моята обичана майка, починалата кралица, изговарям тази, първата кралска тирада от повече от 70 години “, сподели Чарлз при започване на речта във вторник.

Тази гала може да бъде първият и финален път за министър-председателя Риши Сунак, който излага своите законодателни причини пред хората. Неговата Консервативна партия ще бъде изправена пред тежко тестване на общи избори, предстоящи следващата година от съперничещата си Лейбъристка партия, която е нагоре в анкетите и може да го измести.

Чарлз приказва за държавни начинания за усмиряване на инфлацията, усилване на енергийната сигурност и отбрана на потребителите от скрити цени, обрисувайки това, което Сунак се надява да бъдат промени, които ще завоюват гласове за консерваторите.

Монархът също изрази мощна поддръжка за съдружниците Украйна и Израел в техните продължаващи войни. Той осъди „ варварските терористични актове против народа на Израел “, само че сподели, че Обединеното кралство ще работи за улеснение на филантропичната помощ за Газа.

Какво беше в речта на краля?

10-минутната тирада засегна редица горещи въпроси – от отбрана на данните до насоки за наказателни присъди и разпореждания за тютюна.

Няколко оферти бяха рекламирани като „ свободи на Брекзит “, задействани от излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, като да вземем за пример по-малко строги правила за отбрана на данните.

Обръщението засегна проектите за разпределяне на доживотни присъди без право на подмяна на усложнени убийци, както и по-строги санкции за тежки полови нарушители.

Правителството също по този начин сподели, че ще продължи с напъните за понижаване на екологичните разпореждания, откакто Сунак подвигна мораториума върху добива на петрол и газ в Северно море през юли. Планиран закон ще изисква издаването на нови лицензи за сондиране на петрол и газ в Северно море всяка година, което държавното управление твърди, че ще отбрани работните места, ще понижи зависимостта на Англия от задгранично гориво и ще усили енергийната сигурност.

„ Фокусът на моите министри е върху увеличението на икономическия напредък и опазването на здравето и сигурността на английския народ за поколенията напред “, сподели кралят.

В икономическите оферти бяха изложени малко детайлности, само че те включваха проекти за разширение и контролиране на нови стопански браншове, като изкуствен интелект и самоуправляващи се коли, и закон за отваряне на пазара на Англия за група народи от Тихоокеанския район като част от комерсиално съглашение, известно като Всеобхватно и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство, към което Обединеното кралство се съгласи да се причисли през юли.

Също по този начин имаше законодателство за последователно унищожаване на всички продажби на тютюн в Англия.
Съгласно проекта всеки, роден на или след 1 януари 2009 година, в никакъв случай няма да има право да купува законно цигари.

Няколко законопроекта бяха пренесени от последната сесия, в това число един за подсилване на отбраната на наемателите и противоречив проект за възбрана на обществените органи да постановат „ политически стимулирани протести на непознати страни “ – закон, ориентиран към прекъсване на протестите на Израел.

Общи избори

Речта, произнесена месец откакто двете съществени консервативни и лейбъристки партии организираха годишните си конференции, прибавя очакване към предизборна акция, която към момента не е публично в ход.

Лейбъристката партия сега има преднина от 20 пункта пред консерваторите преди гласуването, което би трябвало да бъде свикано до 28 януари 2025 година

Въпреки че провалянето на торите на идващите избори надалеч не е предизвестено, заради забележителното им парламентарно болшинство, загубата би означавала, че огромна част от законодателството, разказано в речта на краля, в никакъв случай няма да види бял свят.

„ Проблемът за Сунак е, че времето му изтича. Обществото е по едно и също време отегчено и ядосано на консервативното ръководство “, сподели Ричард Кар, доцент по обществена политика и тактика в университета Anglia Ruskin.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР