Британският композитор Андрю Лойд Уебър ще представи новия си мюзикъл

...
Британският композитор Андрю Лойд Уебър ще представи новия си мюзикъл
Коментари Харесай

Андрю Лойд Уебър ще търси пантофката на Пепеляшка в нов мюзикъл

Британският композитор Андрю Лойд Уебър ще показа новия си мюзикъл " Пепеляшка " през септември в Лондон, а продукцията е разказана като едно ново преосмисляне на класическата приказка. Спектакълът, за който Уебър към този момент е написал музиката, е основан на концепция на актрисата Емералд Фенел, оповестява " Ройтерс ".

Фенел беше сценарист на втория сезон на английския шпионски сериал " Убивайки Ийв ", а като актриса взе участие в третия сезон на историческия сериал на " Нетфликс " " Короната ", отдаден на живота на кралица Елизабет II. В него тя влиза в облика на Камила Паркър Боулс. Тази пролет Фенел ще дебютира и като режисьор с кино лентата " Обещаваща млада дама ", на който е и сценарист. В лентата основната роля е поверена на Кери Мълиган.

" Отдавна желаех да композирам моя версия на Пепеляшка, само че не намирах акомодация на класическата приказка, която в действителност да ме заинтригува ", разяснява Лойд Уебър в публично изказване. Той добави, че Фенел е написала нещо в действителност вълнуващо и автентично и сега, в който го е прочел, му е станало ясно, че ще работи с нея. Композиторът е прочут с мюзикъли като " Котките " и " Фантомът на операта ", а текстовете на песните за новата продукция ще напише Дейвид Зипъл, с който към този момент са си партнирали при театралната версия на романа на Уики Колинс " Жената в бяло ".

Режисьор на " Пепеляшка " ще бъде Лорънс Конър, който също към този момент е работил с Уебър. Интересен факт е, че мюзикълът ще се играе в Театър " Джилиан Лин ", който от 2018 година носи името на хореографката на " Котките " и " Фантомът на операта ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР