Британският гражданин Шон Пинер, гражданинът на Кралство Мароко Саадун Брахим

...
Британският гражданин Шон Пинер, гражданинът на Кралство Мароко Саадун Брахим
Коментари Харесай

Съдът на ДНР наложи най-тежкото наказание на британски и марокански наемници

Британският жител Шон Пинер, жителят на Кралство Мароко Саадун Брахим и английският жител Ейдън Аслин в правосъдна зала в Донецк

Върховният съд на Донецката национална република осъди двама жители на Англия и един жител на Мароко, които водиха война на страната на украинските екстремисти, на смъртно наказване - смъртно наказване, съобщи сътрудник на РИА Новости от правосъдната зала.

Според законите на ДНР наказаните британци Ейдън Аслин и Шон Пинер, както и мароканецът Саадун Брахим ще бъдат разстреляни.

Шефът на правосъдната гилдия сподели, че наказаните могат да апелират решението в границите на един месец. Освен това ръководителят в правосъдната зала означи, че Пинър е приет за терорист в Обединеното кралство и е търсен за присъединяване във военни дейности в Ирак и Сирия.

В сряда наемниците се признаха за отговорни за дейности, ориентирани към завладяване на властта със мощ. Съответният член от Наказателния кодекс на ДНР планува смъртно наказване. Аслин също се призна за отговорен по публикацията " Обучение за осъществяване на терористични действия ". Наемниците се предадоха в Мариупол в средата на април.

Британският вицепремиер Доминик Рааб съобщи, че английското държавно управление има намерение да внесе митинг по отношение на наказателното дело против Аслин.

Източник: РИА Новости
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР