Британският бизнесмен Греъм Бонам-Картър беше арестуван по повдигнати му в

...
Британският бизнесмен Греъм Бонам-Картър беше арестуван по повдигнати му в
Коментари Харесай

Британски бизнесмен е обвинен, че помагал на руски олигарх да заобиколи американски санкции

Британският предприемач Греъм Бонам-Картър беше задържан по повдигнати му в Съединени американски щати обвинявания в скрит план за нарушение на глобите, наложени на съветския олигарх Олег Дерипаска, оповестиха през вчерашния ден американски прокурори, представени от Ройтерс.

Бонам-Картър е бил задържан във Англия, а федерални прокурори от Манхатън споделиха, че ще изискат той да бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Според тях предприемачът е направил заплащания за американски недвижими парцели, благосъстоятелност на Дерипаска, и се е опитал да изнесе в чужбина намиращи се в Съединени американски щати творби на изкуството на алуминиевия магнат. 

След американското искане за екстрадиция Бонам-Картър беше изправен пред лондонски съд и освободен под гаранция, заяви английската Национална организация по въпросите на престъпността.

Обвиненията против Бонам-Картър идват в миг, когато американското министерство на правораздаването се пробва да окаже напън върху съветски олигарси посредством наказания, изземане на активи и наказателно гонене, с цел да спре след началото на съветската инвазия в Украйна поддръжката им за съветския президент Владимир Путин.

Петдесет и четири годишният милиардер Дерипаска е създател на алуминиевия колос " Русал " и бе измежду близо 20-те съветски олигарси и държавни чиновници, глобени от Вашингтон през 2018 година по отношение на хипотетичната интервенция на Русия в американските президентски избори през 2016 година

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР