Британският актьор, сценарист и продуцент Джон Клийз, популярен от комедийното

...
Британският актьор, сценарист и продуцент Джон Клийз, популярен от комедийното
Коментари Харесай

Звезда от Монти Пайтън възмути трансджендърите - slava.bg

Британският артист, сценарист и продуцент Джон Клийз, известен от комедийното шоу „ Монти Пайтън “, възмути бранителите на трансджендърите със свои изявления в обществените мрежи, обърна внимание изданието IndieWire. В своя акаунт в Туитър звездният артист пусна редица постове в отбрана на авторката на книгите за момчето вълшебник Хари Потър – писателката Джоан Роулинг.

В собствен подигравателен туит Клийз пита: „ Дълбоко в душата си аз желая да стана камбоджанска полицайка. Това възможно ли е, или бленувам за невъзможното? “. Един от негодуващите му почитатели написа: „ Защо, по дяволите, не можеш да позволиш на хората просто да бъдат такива, каквито си изискат? “.

Сравненията на Клийз сред физическите особености на дамите и тези на транссексуалните хора, подхванали преход за прекосяване от мъж към жена, възбудиха отвращение по адрес на артиста. Оскърбените разкритикуваха актьора за прекомерно повърхностното показване на проблемите и същността на транссексуалните.

Джон Клийз бе един от 58-те известни персони, подписали петиция в отбрана на Джоан Роулинг, която бе оповестена в Sunday Times. През август писателката бе лишена от премията в областта на човешките права Ripple of Hope Award поради „ трансфобни туитове и изказвания “.

Тогава писателката бе напомнила на колумнист в издание, че „ хората, които имат менструация “, се назовават просто дами. Тя бе нападната от транссексуалната общественост и тъй като в новия й разказ има воин сериен палач, който прави закононарушенията си, преобличайки се като жена...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР