Британският актьор Роуън Аткинсън заяви, че т.нар. култура на отмяната“

...
Британският актьор Роуън Аткинсън заяви, че т.нар. култура на отмяната“
Коментари Харесай

Мистър Бийн: Културата на отмяната убива хумора

Британският артист Роуън Аткинсън съобщи, че така наречен „ просвета на анулацията “ (cancel culture) въздейства отрицателно върху изкуството на комедията. Интервюто със звездата от „ Мистър Бийн “ е оповестено в Irish Times броени дни преди Netflix да завърти новия сериал с негово участие Man vs Bee („ Човек против пчела “).

Аткинсън счита, че възбраните се отразяват зле на хумора, при който постоянно има „ жертва “. Той разяснява, че благодарение на хумора се осмиват хора, феномени или хрумвания, тъй че комедията не трябва да бъде лишавана от правото да „ обиди “ някого. „ В едно обикновено, свободно общество би трябвало да ви е разрешено да се шегувате с безусловно всичко “, безапелационен е артистът. И прибавя, че може да се подиграваме не единствено на тези, които седят в Народното събрание, или на членовете на монархията. Според него „ има доста извънредно самодоволни, арогантни, нападателни хора, които също заслужават да бъдат подлагани на подбив “.

Аткинсън приказва и за това по какъв начин някои в обществените медии вадят шегите от техния автентичен подтекст, с цел да провокират яд („ Не всички смешки са за всеки “). Но акцентира, че същите обществени медии дават на хората глас, какъвто те не са имали в никакъв случай преди. Всички обаче едвам стартират да се учат по какъв начин да употребяват технологиите в това отношение.

Продукцията „ Човек против пчела “, която потегля от 24 юни, изданието разказва като „ смешно, предизвикващо паника шоу за стопанка, която унищожава всичко по пътя си, преследвайки злонамерена пчела “. Самият Аткинсън, за който това е първа нова телевизионна роля от десетилетия насам, я дефинира като „ 100-минутен филм, разграничен на девет епизода “.

И в предишното Аткинсън е подлагал на критика това, което през днешния ден се назовава „ просвета на анулацията “ (демонизиране и игнориране на избрани персони поради някои техни постъпки), взел участие е в акция за промени в Закона за религиозната ненавист на Обединеното кралство, настоявайки за одобряване правото на артистите да подлагат на критика религията, както и за унищожаване на понятието „ засегнатост “ от Закона за публичния ред.

През май празненство на Роуън Аткинсън било взето от съседите му в Котсуолдс, Югозападна Англия, за „ съветско навлизане “. Актьорът провел ваучър за рождения ден на приятелката си Луиза Форд, само че шумните фойерверки изплашили локалните поданици. Мнозина се оплакали, че поради извънредно мощните звуци някои кучета избягали от домовете им, а котките изпаднали в стрес.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР