Британските власти спасиха 67 мигранти, опитали се да прекосят Ламанша

...
Британските власти спасиха 67 мигранти, опитали се да прекосят Ламанша
Коментари Харесай

Спасиха мигранти, опитали се да прекосят Ламанша на Коледа

Британските управляващи избавиха 67 мигранти, пробвали се да прекосят Ламанша в коледния ден. Британската гранична полиция е превозила до Дувър в графство Кент групата мигранти след случай с две дребни лодки.

Френските управляващи също са прихванали една лодка, само че няма сведения какъв брой души са били на нея. Заместник-министърът на правораздаването Том Пърсгроув съобщи, че хората не би трябвало да се пробват да прекосяват Ламанша, а да аплайват за леговище в първата сигурна страна, до която доближат.

Той добави, че държавното управление трансформира метода си към хората, прекосяващи Ламанша, чрез по този начин наречения Законопроект за националноста и границите, който постановява, че е закононарушение съзнателното идване на Острова незаконно и отрежда пожизнен затвор за трафикантите на хора.

Законопроектът дава също пълномощия на гранична полиция да стопира и пренасочва лодките, тъй че до момента в който се обработват молбите на търсещите леговище те да не са във Англия. Миналия месец 27 души се удавиха в Ламанша близо до Кале с надуваемата си лодка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР