Британските власти повдигнаха обвинения в тероризъм срещу Еоин Дейвис, предполагаемия

...
Британските власти повдигнаха обвинения в тероризъм срещу Еоин Дейвис, предполагаемия
Коментари Харесай

Четвърти член на Джихадистите биячи е арестуван във Великобритания -

Британските управляващи повдигнаха обвинявания в тероризъм против Еоин Дейвис, хипотетичния четвърти член на джихадистката група, известна като Jihad Beatles (Джихадистките биячи), заяви Би Би Си.

38-годишният Дейвис е прекарал повече от 6 година в затвор в Турция и в сряда беше депортиран в Обединеното кралство. Арестуван е незабавно след идването си в Лондон и е упрекнат в нелегално владеене на огнестрелни оръжия за осъществяване на терористични набези.

Прокурорите на Обединеното кралство повдигнаха обвинявания против Дейвис още през 2014 година, само че той отхвърля да е взел участие в джихадистката формация " Ислямска страна " (организация, приета за терористична и неразрешена в доста страни по света, в това число Русия), която е обвинена в жестокото ликвидиране на западни заложници.

Според американските управляващи четиримата родени във Англия мъже, станали известни като " Джихадистките биячи " поради британския си акцент, са виновни за убийството на 27 западни заложници, както и за изтезанията и мъченията на доста други.

Лидерът на групировката Мохамед Емвази, именуван от английската преса " джихадиста Джон ", е погубен при удар на американски безпилотен аероплан в Сирия през 2015 година Той е запомнен с бруталните убийства на английски и американски заложници, които записва на видео.

Други двама членове на групата - Александа Коти и Ел Шафи Елшейх, бяха хванати в Сирия и наказани на дълги години затвор в Съединени американски щати по обвинявания в тероризъм.

Дейвис е арестуван край Истанбул през 2015 година и е наказан на седем години и половина затвор. Съдът открива, че той е бил един от командирите на " Ислямска страна ".

В предишното е работил в лондонското метро и е бил съден за опиати и нелегално владеене на оръжие. В пандиза той се радикализира, става последовател на ИД и отпътува да се бие в Сирия.

Съпругата му Амал Уахаби е упрекната от английските управляващи, че е финансирала терористичната активност на брачна половинка си и е вкарана в пандиза през ноември 2014 година

Какво оповестява Държавният департамент на Съединени американски щати за " квартета " джихадисти:

Мохамед Емвази - Джихадиста Джон. Лично е умъртвил няколко души и е снимал убийствата им на видео. Емвази е погубен при удар с дрон в Ракка през 2015 година

Ейн Дейвис , също от Западен Лондон, е разпознат като един от водачите на групировката " Ислямска страна " и през 2017 година е наказан на затвор в Турция.

Александа Коти - взел участие е в изтезанията на заложници и е бил вербовчик на ИД.

Ел Шафи Елшейх - употребявал е изтезания, като симулирано удавяне, инсценирани изтезания и разтягане на пандизчии на кръст. Охранява килии със заложници.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР