Британските танкове Чалънджър 2 пристигнаха в Украйна, съобщи Министерството на

...
Британските танкове Чалънджър 2 пристигнаха в Украйна, съобщи Министерството на
Коментари Харесай

Британските танкове Чалънджър 2 пристигнаха в Украйна

Британските танкове " Чалънджър 2 " дойдоха в Украйна, заяви Министерството на защитата в Киев.

" Те към този момент са в Украйна ", сподели говорителката Ирина Золотар пред Агенция Франс Прес, без да разкрива детайлности.

Танковете ще бъдат част от пролетната контраатака на Украйна.

По-рано украинският министър на защитата съобщи, че е инспектирал новите попълнения в силите на страната - танковете „ Чалънджър “, както и немските бойни машини на пехотата „ Мардер “, бронираните машини „ Кугър “ и бронетранспортьорите „ Страйкър “, които дойдоха от Съединени американски щати.

" Преди една година никой не би си помислил, че поддръжката на нашите сътрудници ще бъде толкоз мощна ", съобщи министърът на защитата Олексий Резников.

Той даде висока оценка на английските танкове, като ги назова творби на " военното изкуство ".

Британското държавно управление съобщи, че украинските екипажи, които са се обучавали да употребяват дарените от Обединеното кралство танкове, към този момент са подготвени да бъдат изпратени на фронтовата линия.

" Украинските танкови екипажи приключиха образованието си на танкове „ Чалънджър 2 “ в Обединеното кралство и се завърнаха вкъщи, с цел да продължат битката си против противозаконното и непровокирано навлизане на Русия ", се споделя в изказване на министерството на защитата.

Обучението стартира малко откакто през януари Лондон разгласи, че ще изпрати 14 от танковете на фронтовата линия.

Екипажите се научиха да командват, да ръководят и " дейно да разпознават и поразяват цели ", съобщи английското министерство, което го назова " стъпка напред " в качествата на украинските въоръжени сили.

" Наистина е вдъхновяващо да следим решителността на украинските бойци, които са приключили образованието си на английски танкове ", съобщи министърът на защитата Бен Уолъс.

" Те се завръщат в родината си по-добре съоръжение, само че с не по-малка заплаха. Ние ще продължим да ги поддържаме и ще създадем всичко допустимо, с цел да подкрепим Украйна толкоз дълго, колкото е належащо. " - добави той.

Подполковник Джон Стоун, който наблюдаваше задачата за образование, съобщи, че английските инструктори са били " извънредно впечатлени от равнището на подготвеност ", демонстрирано от украинските екипажи.

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва ще бъде " принудена да реагира ", в случай че Англия извърши обещанието си да достави на Украйна бронебойни муниции, съдържащи обеднен уран. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР