Британските сили за сигурност разследват над 200 британски учени, заподозрени

...
Британските сили за сигурност разследват над 200 британски учени, заподозрени
Коментари Харесай

Над 200 британски учени разследвани за трансфер на военни технологии в Китай

Британските сили за сигурност проверяват над 200 английски учени, обвинени в даване на Китай на класифицирана информация за най-новите оръжия. Това заяви The Times, базирайки се на осведомен източник.
Според вестника те са обвинени в нарушение на " строгите експортни ограничавания, целящи попречване на прехвърлянето на интелектуална благосъстоятелност " в стратегически значими области към враждебни страни.
 Технологиите в класните стаи образуват бъдещето на образованието Технологиите в класните стаи образуват бъдещето на образованието
Ако сте преподавател, най-вероятно към този момент знаете за всички способи, посредством които актуалните технологии могат да ви бъдат потребни в класната стая...
Според източника английското държавно управление се готви да изпрати съответните уведомления до над 200 английски жители, работещи допълнително от дузина университети в Обединеното кралство. Те са обвинени, че са предали на Китай резултатите от секрети проучвания на най-модерните военни технологии, свързани със самолети, планиране на ракети и кибероръжия. Много от разследваните учени са обвинени в несъзнателно нарушение на закона посредством подписване на търговски покупко-продажби с китайски компании.
" В близко бъдеще можем да забележим десетки учени в съдилищата ", сподели източникът пред изданието. Виновните могат да получат до 10 години затвор, напомня вестникът, представен от БГНЕС.
" Износителите на военни продукции и тези, които вземат участие в прехвърлянето на военни технологии, упоменати в Наредбата за надзор на износа от 2008 година, изискват лиценз за експорт или трансфер на технология от Обединеното кралство ", съобщи представител на английското държавно управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР