Британските работодатели планират да увеличат заплащането на своите служители с

...
Британските работодатели планират да увеличат заплащането на своите служители с
Коментари Харесай

Британските фирми планират най-силното увеличение на заплатите от 30 години

Британските работодатели възнамеряват да усилят заплащането на своите чиновници с най-силните темпове от най-малко девет години насам, само че все пак растежът на заплатите изостава от този на инфлацията.

Това демонстрира изследване на Chartered Institute of Personnel and Development, представено от Ройтерс.

И до момента в който Английската централна банка се опасява от инфлационна серпантина, генерирана от растежа на заплатите и лимитираното предложение на пазара на труда във Англия, създателите на изследването считат, че фирмите не вършат задоволително, с цел да се оправят с дефицита на личен състав.

Планираното приблизително нарастване на заплатите през 2022 година - както в частния, по този начин и в държавния бранш, е с 3% - най-високото си равнище, откогато CIPD стартира да организира анкетата с сегашна методология през зимата на 2012/13 година При изследването от предходното тримесечие плануваното нарастване беше с 2 на 100.

Bank of England следи пазара на труда, с цел да реши с какъв брой още би трябвало да се увеличи главният лихвен % на Острова.

Централната банка увеличи лихвите през декември и при започване на февруари, като предвижда, че растежът на потребителските цени ще доближи връх от към 7.25% през април и приблизително 5.75% за 2022 година

Финансовата институция предвижда, че възнагражденията на служащите ще се покачат с 3.75% тази година, вследствие на което семействата са изправени пред най-голямото инфлационно стесняване на приходите си от 30 години насам.

Решенията на централните банкери са повлияни и от личните им изследвания измежду работодателите, които демонстрират, че предприятията възнамеряват нарастване на заплатите от близо 5% през 2022 година, което надвишава останалите анкети на пазара.

„ Въпреки че фирмите чакат да подхващат рекордно нарастване на възнагражденията на своите чиновници тази година, множеството хора ще видят, че действителните им заплати ще паднат на фона на високата инфлация “, счита икономистът на CIPD Джонатан Бойс.

Все повече работодатели дават гъвкави благоприятни условия за работа, образование и поддръжка за здравето и благосъстоянието на чиновниците си като различни способи за задържане и наемане на личен състав, което евентуално понижава натиска върху заплатите.

„ Въпреки това, държавното управление на Обединеното кралство би трябвало също да се оправи с пропуските в политиката за умения и да поддържа по-големите вложения на работодателите в образованието на работната мощ “, споделя още Бойс.

Проучването на CPID демонстрира, че 70% от работодателите възнамеряват да наемат личен състав през първото тримесечие на 2022 година и единствено 11% възнамеряват съкращения.

Почти половината от работодателите оповестяват, че имат проблеми с попълването на свободните си работни места, а две трети чакат сходни проблеми през идващите шест месеца.

Над 80% от работодателите са възнамерявали преразглеждане на заплатите през 2022 година

В анкетата на CIPD са взели участие 1006 работодатели в интервала сред 6 януари и 30 януари.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР