Британските депутати ще имат възможност за нов вот по предложението

...
Британските депутати ще имат възможност за нов вот по предложението
Коментари Харесай

Британските депутати ще могат да гласуват отново за предсрочни избори

Британските депутати ще имат опция за нов избор по предлагането за предварителни избори - това ще стане в понеделник. Дотогава проектозаконът за блокиране на опцията за Брекзит без договорка би трябвало да бъде признат и от Камарата на лордовете и да се трансформира в закон. След като претърпя двойно проваляне в Народното събрание, английският министър председател Борис Джонсън още веднъж ще нападна опозицията в тирада по-късно през днешния ден. Веселин Паунов от Лондон за продължаващата сага към Брекзит.

Напрежението във Англия по отношение на Брекзит остава в цялостна мощ, а към това се прибавят от ден на ден и повече развития, някои непредвидени. Каквото през днешния ден да вземем за пример беше оставката като заместник-министър на бизнеса и депутата от Консервативната партия на по-малкия брат на премиера - Джо Джонсън. Неговият мотив е, че не може повече да се раздира сред фамилната преданост и националните ползи. Както съобщи един историк, да загубиш доверие в личния си брат е много трагично развиване даже за семейството Джонсън.

  Братът на Борис Джонсън напуща държавното управление на Англия Братът на Борис Джонсън напуща държавното управление на Англия
Британският министър председател Борис Джонсън получи нов удар през днешния ден, когато брат му Джо разгласи оставката си от държавното управление и от Народното събрание, написа Агенция Франс Прес.

Самият министър председател малко по-късно ще направи послание към народа. Това става откакто късно нощес Народното събрание не поддържа настояването му за общи избори. Депутатите желаят първо да получат гаранции, че няма да има Брекзит без договорка и едвам тогава да мислят за избори. Джонсън пък бърза, тъй като това е единственият метод да избави предизборното си заричане, че ще извади страната от Европейски Съюз на 31 октомври, тъй като в случай че изборите са на по-късен стадий той ще би трябвало да влезе в тях с неизпълнено заричане, а това предвещава проваляне.

Внесеният от опозицията и тори бунтари законопроект за блокиране на Брекзит без договорка бе утвърден в Камарата на общините. Сега той е в горната камара - Камарата на лордовете, която стартира да наподобява на нещо като хотел, тъй като благородниците си донесоха завивки в очакване на дълга нощ, тъй като бе гласувана работна процедура до на следващия ден в 5 часа след обед проектозаконът да бъде гласуван, макар всички предстоящи затруднения и да бъде върнат в Камарата на общините в понеделник за заключително гласоподаване и превръщането му в закон.

По този мотив от " Даунинг стрийт " оповестиха, че в понеделник ще има нов избор за провеждането на общи избори, тъй като чакат, че откакто опозицията получи желаните гаранции да няма Брекзит без договорка, депутатите ще бъдат по-склонни да поддържат предлаганите избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР