Британски военен кораб е ескортирал руски плавателен съд, преминаващ в

...
Британски военен кораб е ескортирал руски плавателен съд, преминаващ в
Коментари Харесай

Напрежение между Великобритания и Русия в Северно море

Британски боен транспортен съд е ескортирал съветски кораб, преминаващ наоколо до териториалните води на Обединеното кралство в Северно море, оповестяват Министерството на защитата в Лондон.

Случката се е разиграла по коледните празници, като от английската страна оповестиха, че „ се следи засилена интензивност на съветските военноморски сили край Острова ".

Фрегата HMS St Albans изпратена на 23 декември да наблюдава новия съветски боен транспортен съд „ Адмирал Горшков ", прекосявал Северно море. Плавателният съд на Кралските военноморски сили е следил придвижването на съветския транспортен съд точно на Коледа и се чака да се завърне в пристанището в Портсмут по-късно във вторник, 26 декември.

Министърът на защитата на Англия Гавин Уилямсън съобщи в изказване след случая, че „ няма да се поколебае да пази нашите (британските - бел. р.) води и няма да толерира каквато и да било форма на експанзия ".

От английското военно министерство допълниха, че е бил изпратен и хеликоптер да следи други два съветски плавателни съда.

Отношенията сред Англия и Русия са напрегнати, а неотдавна първият посланик на Лондон Борис Джонсън съобщи, че са налице „ изобилни доказателства " за съветската интервенция в непознати избори. Неговият сътрудник Сергей Лавров на собствен ред акцентира, че сходни изказвания не са аргументирани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР