Британски учени развиха тезата, че добрият бизнес нюх при по-предприемчивите

...
Британски учени развиха тезата, че добрият бизнес нюх при по-предприемчивите
Коментари Харесай

Паразити в тялото са отговорни за... добрия бизнес нюх

Британски учени развиха тезата, че положителният бизнес усет при по-предприемчивите хора може би се дължи на действието на паразит, подслонен в техния организъм , предава Агенция Франс Прес.
 
Дързостта, смелостта да се рискува при комплицирани покупко-продажби може би са подбудени не от характера на индивида, а от наличието на паразита, пораждащ токсоплазмозата. Н аучното му название е Toxoplasma gondii , като този микроорганизъм се популяризира при консумация на не доста добре изпечено месо или при пиянство на вода, влезнала в контакт с котешки изпражнения.
 
Преносители на този паразит са над два милиарда души по света. Когато попадне в човешкия организъм той провокира хормонални и неврологични промени.
 
Като по предписание Toxoplasma gondii подтиква импулсивността и задоволяването на материалния интерес у индивида. А тези неща са тясно свързани с бизнеса и предприемачеството.
 
Проучването било осъществено от екипи от университетите в Лийдс, Боулдър, Франфурт, Билбао и Хонконг. Учените анализирали проби със слюнка на 1500 американски студенти. Оказало се, че преносителите на упоменатия паразит проявявали близо два пъти по-голям интерес към бизнес инициативи.-->
 
Други опити, извършени измежду участващи в бизнес срещи, потвърдили, че хората, инфектирани с Toxoplasma gondii, било по-вероятно да имат свои компании и подчинени. Екипите открили, че там, където паразитът е по-изявен в индивидите, страхът от финансов крах бил доста по-малък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР