Британски ресторанти фалират с по-бързи темпове, отколкото по време кризата

...
Британски ресторанти фалират с по-бързи темпове, отколкото по време кризата
Коментари Харесай

Ресторанти фалират с по-бързи темпове, отколкото по време кризата с  пандемията

Британски заведения за хранене банкрутират с по-бързи темпове, в сравнение с по време рецесията с  пандемията от Covid-19 вследствие на " отровната композиция " от растящи енергийни цени, дефицит на личен състав и мощен спад на резервациите, демонстрира ново изследване, осведоми БНР.

Затварянето на заведения в ресторантьорския бранш се е нараснало с 60% с записаните 1 567 банкрута за интервала 2021-2022 година. В предходния годишен интервал банкрутите са били 984. Това демонстрират данни на консултантската компания Mazars.

Рязък скок на ресторантните, оповестили неплатежоспособност, се следи изключително през последното тримесечие. Ребека Дакър от Mazars съобщи, че множеството ресторантьори в никакъв случай преди този момент не са се сблъсквали с комбинацията от растящи разноски, дефицит на личен състав и намаляващо търсене.

Лобистки групи в сектора като Асоциацията на английската бира и пъбове вършат мрачната прогноза, че през първите месеци на 2023 трета година повече от една трета от ресторантьорския и хотелиерския  бизнес ще се срине. След като промишлеността означи известно това лято след поредицата от насилствени затваряния по време на пандемията от Ковид-19, заведенията за хранене в този момент се борят с растящата инфлация, която освен усили разноските за сила, храни и питиета, само че изпразни и джобовете на клиентите, които се въздържат да вървят по заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР