Британски полицаи арестуваха основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж в посолството

...
Британски полицаи арестуваха основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж в посолството
Коментари Харесай

Арестуваха Асандж в посолството на Еквадор в Лондон

Британски служители на реда арестуваха създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж в посолството на Еквадор в Лондон, заяви Би Би Си.
 Джулиан Асандж с обвинявания в Съединени американски щати  Еквадор лиши Асандж от интернет, бъркал се в връзките на страната с други страни
Асандж беше арестуван, откакто Еквадор реши повече да не му дава леговище " поради нарушение на интернационалните закони ". След решението си еквадорските управляващи са поканили английската полиция в посолството, с цел да задържат Асандж. 

Той е задържан по силата на заповед за арест от юни 2012 година от лондонски съд. 

Асандж ще бъде изправен допустимо най-скоро пред английското правораздаване, заяви Скотланд ярд.

" Уикилийкс " разгласи в Туитър, че еквадорското посолство е работило в прорез със закона с решението си да приключи разрешението за даване на политическо леговище. 

Джулиан Асандж получи леговище в еквадорското посолство в Лондон, с цел да избегне екстрадиция в Швеция по обвиняване в полово посягане. Делото против него е прекъснато. 

Той отхвърли да напусне посолството, тъй като очакваше, че ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати за разпит по отношение на активността на " Уикилийкс ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР