Британски лекар от български произход е отровил приятелката и родителите

...
Британски лекар от български произход е отровил приятелката и родителите
Коментари Харесай

Български лекар е отровил жена си и семейството й в Лондон

Британски доктор от български генезис е отровил приятелката и родителите ѝ, при което татко ѝ е умрял. Това излиза наяве от решение на лондонски фамилен съд, представено от „ Гардиън “. Случаят е необикновен, защото нормално на такава правосъдна инстанция се преглеждат случаи на домашно принуждение, само че не и толкоз тежки закононарушения.

До разкритието се стига след спор сред мъж и жена за попечителството над детето им. Двамата – доктор и счетоводителка, са българи, които живеят на Острова от години. Синът им е роден през 2010 година Две години по-късно двойката и детето отиват на отмора в България, като посещават родителите на майката.

В един септемврийски ден тя, татко ѝ и майка ѝ се почувствали зле, откакто пили кафе дружно с лекаря (който обаче не пил от същата кана). Възрастният мъж умрял няколко дни по-късно, а останалите траяли да имат тежки здравословни проблеми. Медикът настоял двойката да се прибере във Англия допустимо най-скоро, а при прегледите на жена си коментирал пред свои сътрудници, че неочакваната загуба на тегло и рухването на косата ѝ евентуално се дължат на рядко заболяване.

Междувременно, полицията както в България, по този начин и на Острова проучила гибелта на възрастния мъж, само че по този начин и не се стигнало до обвиняване. Скоро след случилото се в България майката и бащата се разделили, като детето останало при нея.
През 2018 година лекарят почнал правосъдна борба за достъп до детето си, само че някогашната му другарка се възпротивила точно с основанието, че той е отровил нея и родителите ѝ. Не е ясно за какво от самото начало не уведомила полицията за подозренията си, само че в хода на производството в фамилния съд е направена експертиза, съгласно която бащата е отровил околните си с талий – блудкав тежък метал без личен аромат, постоянно употребен от нарушителите като отрова, тъй като мъчно може да бъде засечен.
Именно това е и повода магистратите да му откажат опцията да вижда детето. Към момента лекарят не практикува, като пред „ Гардиън “ юристът му изрично отхвърля казусът да е обвързван с умишлен опит някой да бъде погубен с отрова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР