Британски издания цитират най-големия френски сатиричен седмичник Канар аншене“, според

...
Британски издания цитират най-големия френски сатиричен седмичник Канар аншене“, според
Коментари Харесай

Макрон за Борис Джонсън: Той е клоун, не става за нищо

Британски издания цитират най-големия френски язвителен седмичник „ Канар аншене “, съгласно който френският президент Еманюел Макрон е нарекъл английския министър председател Борис Джонсън „ смешник “ в частен диалог с негови съветници.

Поводът за думите на Макрон е разногласието сред Париж и Лондон по отношение на мигрантската рецесия през Ламанша.

„ Канар аншене “ има информация, че Макрон е декларирал, че Джонсън „ не става за нищо “ и го е порицал за държанието му по време на риболовния спор след Брекзит, абсурда с атомните подводници и по този начин наречената „ война на наденичките “, съобщи БНР.

Изданието твърди, че Макрон е споделил, че Джонсън е „ смешник “, а Англия „ цирк “, тъкмо ден откакто 27 мигранти се удавиха в Ламанша. Тогава френският президент е бил в Хърватия.

„ Канар аншене “ написа, че когато Макрон е дошъл в Загреб на 24 ноември, той е разговарял по телефона с Джонсън за нещастието и е научил от него, че му е изпратил писмо, което към този момент е било качено в Тwitter.

Ето какво още е споделил Макрон, съгласно седмичника: „ Борис Джонсън доста бързо разбра, че обстановката за британците е пагубна. Няма гориво в по бензиностанциите, има дефицит на личен състав. Той се показва за жертва, прави Франция изкупителна жертва, пробва се да трансформира всяка елементарна обстановка в сложен проблем. От март насам е все същия цирк “.

Все още няма формален коментар нито от френска, нито от английска страна на обявата в „ Канар аншене “, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР