Британски и холандски учени установиха, че родителите, които не одобряват

...
Британски и холандски учени установиха, че родителите, които не одобряват
Коментари Харесай

Ето защо родителите често не одобряват избраника на дъщеря си според науката

Британски и холандски учени откриха, че родителите, които не утвърждават избраника на щерка си, не са прекомерно претенциозни, а се тормозят дали той ще може да я осигури материално.

Това държание е първично и се корени в " еволюционни спорове за ресурсите ". Учените от университетите на Бристол и на Гронинген откриха, че родителите дават повече средства на щерка си, когато мъжът ѝ не е грижлив, а това в последна сметка води до спор. Дъщерите пък са склонни да употребяват слабостта им, като избират човек в ущърб на техния интерес. Това води до проблем между поколенията за избора на сътрудник.

Изследването е въз основата на компютърен модел, който симулира смяната на родителското държание, когато дъщерята си търси мъж. Той демонстрира, че нормално възрастните желаят по-грижовен шурей, в сравнение с дъщерята е склонна да избере. Те обръщат и повече внимание на детайлности като произхода на претендента, от какво семейство е, от каква раса и какво е образованието му.

За разлика от тях дъщерите се управляват от физическата прелест, миризмата, възприятието за комизъм, артистичността. Конфликтът по въпроса дали избраникът на дъщерята е подобаващ за нея, е по-голям, когато бащите управляват средствата в фамилията.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР