Британската суперзвезда Хари Стайлс е поредният музикант, който в последните

...
Британската суперзвезда Хари Стайлс е поредният музикант, който в последните
Коментари Харесай

Удари на сцената: Опасна ли става любовта на феновете към музикантите

Британската суперзвезда Хари Стайлс е следващият музикант, който в последните дни стана жертва на любовта на почитателите -  на концерт във Виена той беше ударен по лицето, наоколо до лявото око, от предмет, хвърлен от публиката. Видимо артистът изпита болежка, само че продължи шоуто.

За повторно в границите на половин година Стайлс е нападнат от публиката - през есента той беше уцелен в окото от дребни бонбони по време на осъществяване в Лос Анджелис.

Harry Styles is the latest musician to be hit by an object while performing onstage.
— NBC News (@NBCNews)
В последните седмици зачестяват сходни произшествия по време на изяви онлайн на музиканти. Досега най-сериозно пострада певицата Биби Рекса , като се наложи посещаване на болница, където ѝ бяха направени няколко шева на лицето поради офанзива с мобилен телефон. Апаратът беше хвърлен към сцената в Ню Йорк от 27-годишен почитател на поп звездата. Инцидентът стана предишния месец. На оповестени фотоси от Биби Рекса в обществените мрежи се вижда, че е получила и много огромна синина вследствие на нападението. Мъжът, хвърлил мобилния телефон, към изпълнителката на " I'm Good (Blue) ", " Meant to Be " и " I Got You ", беше задържан след случката. 

Свидетел твърди, че е чул нападателя да споделя: " Опитвах се да видя дали ще мога да я ударя с телефона в края на шоуто, тъй като щеше да е смешно " . Адвокатът на арестувания обаче упорства, че клиентът му е хвърлил устройството, защото желал да си направи селфи с Биби Рекса. 

After artists like Kelsea Ballerini, Ava Max, P!nk and Bebe Rexha have been violated while performing on stage in recent weeks, the president and CEO of The Recording Academy is speaking out
— The Hollywood Reporter (@THR)
Мобилен телефон полетя и към рапъра Дрейк по време на негова изява при започване на този месец в Чикаго. Певецът беше уцелен по ръката, само че се размина без съществени последици, заяви Си Ен Ен.

По-агресивни ли стават феновете на музикалните звезди по време на концерти? Експертите, които изследват държанието на огромни групи от хора, означават увеличение на експанзията по време на събития, провеждани онлайн, измежду които концерти и спортни надпревари.

Това се следи, откакто бяха анулирани въведените поради COVID-19 ограничавания и възбраните за достъп до сходни събития, споделя Ерик Стюарт, ръководител на Глобалния алианс за ръководство на тълпи. Навсякъде по  света - в Австралия, Нова Зеландия, Съединени американски щати, Канада, Ирландия, експертите установяват това. " Има безапелационна смяна в държанието на хората, има доста по-малко приемливост и самообладание, както и доста повече експанзия " , добавя Стюарт.

Той напомня, че постоянно почитатели хвърлят предмети по време на концерти на своите обичани реализатори, само че до неотдавна те не са били твърди като мобилни телефони. Например, изяви на Том Джоунс в предишното всекидневно бяха придружени от летящи към сцената дамски бикини. И до момента публиката хвърля плюшени играчки към обичаните си музикантите, както и секс аксесоари. 

Хари Стайлс, който е измежду най-актуалните любимци на публиката, постоянно е обект на сходни офанзиви на почитатели още от времето, когато беше част от групата “Уан дайрекшън ”. Тогава по време на концерт беше ударен в лицето от дамски тампон, полетял от публиката. При различен случай пък се подхлъзна, стъпвайки върху киви, хвърлено на сцената.

Според Ерик Стюарт артистите би трябвало да поемат част от отговорността за дейностите на публиката, като дефинират ясни граници през цялото време. Макар да признава, че това е доста мъчно. " Но в случай че изпълнителят вземе телефон от сцената, направи си селфи и по-късно го подаде назад на индивида, който го е хвърлил, тогава предизвиква това държание, което по-късно ще бъде копирано от други хора и в действителност може да усили заплахата " , изяснява специалистът.

Музикални реализатори като Адел и Чарли Пут приканиха феновете си да не хвърлят предмети по време на концерти. Британската певица даже малко шеговито предизвести феновете си " ще ви убия ", в случай че се опитат да създадат сходно нещо по време на нейна изява. " Забелязали ли сте по какъв начин сега хората като че ли не помнят за етикета на шоуто? Те просто хвърлят гадости на сцената, виждали ли сте ги? ", сподели тя. " Осмелите ли се да хвърлите нещо по мен, ще ви убия ".

Adele talks about concertgoers throwing things at artists:

“I fucking dare you. Dare you to throw something at me and I'll fucking kill you. ”
— Pop Crave (@PopCrave)
Оказва се, че дамите изпълнителки в последно време са по-честите жертви на любовта на почитателите си. По време на театрална изява в Айдахо преди седмици пострада и американската кънтри певица Келси Балерини , която беше ударена по лицето с гривна, хвърлена от публиката. Изпълнителката се отърва с нерешителност и нямаше съществени провали, само че спря да пее и се прибра зад кулисите. 

На концерт на Пинк в Лондон почитател хвърли на сцената торбичка с пепелта от кремацията на майка си. Въпреки необикновената преживелица, Пинк не се смути и продължи да осъществяването на   “Just Like a Pill “.

Певицата Ейва Макс пък отнесе пестник от съумял да се добере до сцената мъж. Инцидентът стана по време на нейно шоу в Лос Анджелис. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР