Британската разузнавателна агенция MI5 повиши нивото на заплаха от вътрешен

...
Британската разузнавателна агенция MI5 повиши нивото на заплаха от вътрешен
Коментари Харесай

Великобритания повиши на високо нивото на терористична заплаха

Британската разследваща организация MI5 увеличи равнището на опасност от вътрешен тероризъм за Северна Ирландия до " високо ", което значи, че офанзива е доста евентуална, оповестява " Ройтерс ".

Британският министър за Северна Ирландия Крис Хийтън-Харис съобщи, че равнището е било нараснало от " доста " след скорошното нахлуване против служители на реда.

Миналия месецпри нахлуване с огнестрелно оръжие, като нападението беше наказано от държавните управления в Дъблин и Лондон.

" Обществеността би трябвало да остане бдителна, само че не и да се тревожи, и да продължи да рапортува за всички свои опасения на полицейската работа на Северна Ирландия ", уточни министърът.
 Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове Обновена
Стрелба против служител на реда в Северна Ирландия връща остарели страхове

Той е в сериозно положение

Промяната идва почти година, откакто Англия намали равнището на опасност за провинцията до " доста " за първи път от повече от десетилетие.

Тази мярка идва и преди 25-ата годишнина от мирното съглашение от Разпети петък идващия месец, което значително постави завършек на " Неприятностите " - три десетилетия на принуждение, което разтърсваше Северна Ирландия от края на 60-те години на предишния век.

По-рано този месец президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заяви, че е да посети Северна Ирландия. Освен това се чака Бил и Хилари Клинтън да участват на събития, свързани с годишнината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР