Британската полиция претърси огромен лондонски парк в търсене на бивш

...
Британската полиция претърси огромен лондонски парк в търсене на бивш
Коментари Харесай

Издирват избягал затворник, обвинен в тероризъм в Лондон

Британската полиция претърси голям лондонски парк в търсене на някогашен боец, избягал от пандиза в очакване на правосъден развой по обвинявания в тероризъм, съобщи АП.

Полицията в английската столица удостовери, че претърсването на Ричмънд парк в югозападната част на града, в което участваха два хеликоптера и чиновници на терен, е обвързвано с издирването на Даниел Абед Халиф. 21-годиният юноша се измъкна от пандиза " Уондсуърт " в сряда заран, до момента в който работел в кухнята. Халиф съумял да се прикрепи към долната част на камион за доставки и по този начин да напусне региона, прецизираха управляващите.

Той е упрекнат в слагането на подправени бомби във военна база и в нарушение на английския Закон за служебна загадка, като е събирал информация, " която би могла да бъде потребна на врага ".

След ареста си по-рано тази година той е уволнен от английската войска, а правосъдният развой против него е плануван за ноември, съобщи Българска национална телевизия.

Бягството му провокира спомагателни инспекции за сигурност на летищата и на пристанището в град Дувър, откъдето потегля главният маршрут за плавателни съдове сред Англия и Франция. Дейността по откриването на Халиф обаче бе съсредоточена в Ричмънд парк, който се простира върху 1000 хектара гори и ливади и е на 8 км от пандиза " Уондсуърт ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР