Британската петролна компания Shell обяви в сряда планове за увеличаване

...
Британската петролна компания Shell обяви в сряда планове за увеличаване
Коментари Харесай

Shell увеличава средствата, разпределяни към акционерите

Британската петролна компания Shell разгласи в сряда проекти за увеличение на възвръщаемостта на акционерите и поддържане на постоянен рандеман на нефт като част от тактиката си за опростяване на бизнеса на групата и възстановяване на доверието на вложителите.   Преди конференцията си за Деня на финансовите пазари в Ню Йорк по-късно денем Shell съобщи, че ще усили средствата, разпределяни към акционерите до 30-40 % от оперативният паричен поток. Досегашната политика на компанията беше да разпределят сред 20 и 30%.    „ Ефективността, дисциплината и опростяването ще бъдат нашите водещи правила, до момента в който разпределяме капитал за възстановяване на възвръщаемостта за акционерите, като в същото време разрешаваме енергийния преход “, съобщи основният изпълнителен шеф на Shell Ваел Саван, представен от CNBC.
  „ Ние ще влагаме в моделите, които работят – тези с най-висока възвръщаемост, играещи роля в мощните ни страни “, добави Сауан, който пое поста при започване на годината. Преди това той ръководеше интегрираните газови, възобновими и енергийни решения на компанията.   Гигантът разгласи още, че финансовите разноски ще бъдат понижени на 22 до 25 милиарда $ годишно за 2024 година и 2025 година надлежно.   Акциите на Shell нарастнаха с 1,5% в сряда, отбелязва CNBC. 

„ Курс на конфликт “ с Парижкото съглашение   Shell съобщи, че ще поддържа производството на нефт на сегашните равнища до края на десетилетието като част от опит да генерира повече доходи от своето петролно поделение. Едновременно с това удостовери уговорката си към климатичните цели, заявявайки, че реализира „ добър прогрес “ към превръщането си в бизнес с нулеви чисти излъчвания до 2050 година   Компанията също по този начин ще се стреми да развие своя интегриран газов бизнес, като в същото време резервира водачеството си на световния пазар на полутечен природен газ.   Изгарянето на изкопаеми горива, като петрол, газ и въглища, е основният мотор на изключителната климатична обстановка. Решението на Shell да се въздържи от нови съкращения на добива на нефт провокира рецензии от активистката група Follow This.

Марк ван Баал, създател на Follow This, съобщи през днешния ден, че растежът на Shell в изкопаемите горива слага компанията „ в курс на конфликт “ с Парижкото съглашение от 2015 година, отбелязвайки, че то приканва за понижаване на половина на въглеродните излъчвания до 2030 година   „ Новият основен изпълнителен шеф Уаел Сауан не би се осмелил да развива бизнеса на Shell с изкопаеми горива, в случай че повече институционални вложители бяха дали своят вот в интерес на резолюцията за климата Follow This, изискваща цели, съобразени с Париж “, добави той.   На събранието на акционерите на Shell предишния месец поддръжката за резолюцията Follow This, изискваща по-строги цели за понижаване на излъчванията до края на десетилетието, доближи 20%.    Водещи международни учени по климата по-рано предизвестиха, че битката за задържане на световното стопляне под 1,5 градуса по Целзий е достигнала досега „ в този момент или в никакъв случай “, като обявиха предходната година, че „ всяко по-нататъшно закъснение на съгласувани световни дейности ще пропусне къс и бързо затварящ се прозорец за обезпечаване уместно за живот бъдеще. “ 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР