„Най-висок приоритет“: Британската отбранителна фирма BAE създава оръжейно съоръжение в Украйна

...
Британската отбранителна компания BAE Systems казва, че е създала местно
Коментари Харесай

Британската отбранителна компания BAE Systems казва, че е създала местно дружество в Украйна и е подписала споразумения с правителството, за да помогне за увеличаване на доставките на оръжия и оборудване за Киев .

Ходът в четвъртък ще позволи на BAE да работи директно с официални лица в Киев, за да проучи потенциални партньори за план за окончателно производство на 105-милиметрови леки оръдия, вид артилерийско оръжие, в Украйна и да разбере по-добре изискванията за капацитет.

Като най-големият изпълнител на отбраната в Обединеното кралство, BAE е произвела голяма част от оборудването, което Великобритания и други правителства са предоставили на Украйна, докато тя отблъсква инвазията на Русия.

Великобритания е ключов доставчик на отбраната за Украйна и през май стана първата страна, която започна да доставя на Киев крилати ракети с голям обсег.

„Най-добрите оръжия, които в момента помагат на нашите воини да защитават Украйна, трябва да се произвеждат в Украйна“, написа украинският президент Володимир Зеленски в X, бивш Twitter, след среща с главния изпълнителен директор на BAE Чарлз Уудбърн.

„Развитието на нашето собствено производство на оръжия е основен приоритет.“

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР