Британската опозиционна Лейбъристка партия се събира на заседание във вторник,

...
Британската опозиционна Лейбъристка партия се събира на заседание във вторник,
Коментари Харесай

Лейбъристите събират, за да решат дали да искат нов референдум за Brexit

Британската опозиционна Лейбъристка партия се събира на съвещание във вторник, с цел да дефинира позицията си, дали да желае втори референдум за Brexit като част от акцията си за изборите за Европейски парламент през месец май, предава Reuters.
Докато излизането на Англия от Европейски Съюз е цялостно с неизвестности, водачът на Лейбъристите Джереми Корбин е под напън от доста депутати и партийни членове да поддържа провеждането на втори референдум или избор за удостоверение на възможна договорка за Brexit.
Засега от партията са на мнение, че ще поддържат сходен избор единствено в случай че се наложи да предотвратят Brexit без договорка.
Източник от партията оповестява пред Reuters, че на срещата на Националния изпълнителен комитет на Лейбъристката партия надали ще има смяна на сегашната позиция.
Това може в допълнение да вбеси депутатите от фракцията, в това число заместник-председателя Том Уотсън, който упорства за втори референдум - раздор, който провокира отцепването на осем лейбъристки политици, образували нова партия, наречена Change UK.
Близо три години откакто гласоподавателите поддържаха излизането от Европейски Съюз с 52% на 48%, главните партии, като огромна част от страната, са надълбоко разграничени във връзка с Brexit, правейки неразбираемо по кое време и даже дали Англия ще напусне блока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР