Британската общественост решително отхвърля заплахата на премиера Борис Джонсън за

...
Британската общественост решително отхвърля заплахата на премиера Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Британците масово отхвърлят плана на Борис Джонсън за Брекзит без сделка

Британската общност уверено отхвърля опасността на премиера Борис Джонсън за излизане на Англия от Европейския съюз (Брекзит) без съглашение, подривайки претенцията му, че има мандат за предприемане на трагичната стъпка. Това демонстрира ново социологическо изследване, извършено за в. " Индипендънт ".

Само 34 % от гласоподавателите желаят министър председателят да реализира Брекзит без съглашение на 31 октомври, в случай че е належащо, до момента в който 49 на 100 го приканват или да отсрочи, или напълно да анулира Брекзит, или да организира нов референдум по тематиката.

Проучването, извършено от BMG Research, също по този начин демонстрира, че английската общност е преобладаващо скептична по отношение на възможностите на Джонсън да контракти ново съглашение, като едвам 19 на 100 считат, че ще го стори.

Повечето гласоподаватели също по този начин поддържат английските депутати да имат окончателната дума за резултата от Брекзит, вместо да бъдат изключени от процеса, както държавното управление има намерение, с 42 против 39 %.

Гуто Беб, народен представител от Консервативната партия, който се бори против Брекзит без съглашение, разяснява по отношение на изследването: " Няма мандат и в никакъв случай не е имало мандат за Брекзит без съглашение. През 2016 година Борис Джонсън даде обещание по-добро съглашение от настоящето ни с Европейски Съюз. Защо не може да извърши това заричане, вместо злополуката без съглашение, без да има мандат за това? "

Коментарът следва предизвестията, че Брекзит без съглашение ще провокира криза и опасения от всеобщо кръвопролитие на овце и говеда.

Миналата седмица Джонсън призна, че рисковете от Брекзит без съглашение са се нараснали, макар че го отхвърли като " едно на милион " късмет по време на предизборната си акция за председателството на Консервативната партия.

Проучването, в което са взели присъединяване 1 515 английски жители, демонстрира, че обществеността от ден на ден желае споразумяване на Брекзит по един или различен метод, вместо проточване на рецесията.

Само 7 на 100 от гласоподавателите желаят удължение на процеса по член 50 от Лисабонския контракт да бъде употребявано за нови договаряния, отразявайки убеждението, че не е допустимо друго съглашение.

Около 20 % желаят референдум за дефинитивно решение по тематиката, като 22 на 100 поддържат анулация на Брекзит, а единствено 6 на 100 поддържат съглашението за Брекзит с Европейски Съюз на някогашния министър председател Тереза Мей. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР