Британската Лейбъристка партия съобщи за „много прецизна и широкомащабна кибератака“

...
Британската Лейбъристка партия съобщи за „много прецизна и широкомащабна кибератака“
Коментари Харесай

Британските лейбъристи са ударени от „мащабна кибератака“

Британската Лейбъристка партия заяви за „ доста прецизна и широкомащабна хакерска атака “ против цифровите платформи на партията, която води дейна акция преди общите избори на 12 декември.

Говорителка на лейбъристите обаче означи, че хакерската атака се е провалила, поради доста надеждната защитна система, с която разполага партията.

Говорителката на партията сподели, че за случая и бил осведомен неотложно Центъра за национална киберсигурност.

От Лейбъристката партия не прецизираха тъкмо кои платформи са станали обект на хакерска атака, само че сметките им на главния партиен уебсайт, във Facebook и Туитър не са потърпевши.

Въпреки оскъдната информация за случая, дадена от лагера на лейбъристите и за това кой може да стои зад него, има сведения, че доста от употребяваните системи в предизборна акция „ работят или доста постепенно или е лимитирана функционалността ми “.

Партийната говорителка добави другояче, че лейбъристите са очаквали сходно кибернападение и то не е съумяло с помощта на надеждната отбрана на цифровите платформи. Източник от Лейбъристката партия, представен от Би Би Си, е декларирал, че са засечени десетки милиони кибернападения с генезис най-вече от Бразилия и Русия.

Всичко това става откакто някогашният американски държавен секретар Хилари Клинтън подлага на критика английското държавно управление, че отхвърля да разгласява отчет за намесата на Русия в английската политика, тъй като хората би трябвало да знаят какво се споделя в този отчет преди изборите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР