Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип празнуват

...
Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип празнуват
Коментари Харесай

Елизабет II и принц Филип празнуват 70 години брак

Британската кралица Елизабет Втора и брачният партньор ѝ принц Филип честват своята платинена женитба! Двамата са женени от цели 70 години - най-продължителния брак на английски монарх. За пътя на кралската обич и каква е тайната на „ брачното дългоденствие “, споделя Джанан Дурал.

Една обич, която пламва когато Елизабет е единствено на 13. Годината е 1934 година Младата принцеса е на посещаване в чужбина с татко си, крал Джордж Шести, когато среща 18-годишния гръцки и датски принц Филип. Бързо е запленена от чара на морския офицер и е решена, че някой ден ще се омъжи за него.

На 20 ноември 1947 година Елизабет и Филип се женят, а 200 милиона души слушат по радиото церемонията. В тежките години след края на Втората международна война, кралската женитба е къс момент на наслада за британците. Подобно на останалите булки тогава, 21-годишната Елизабет също е принудена да събира купони, за има сватбена рокля. Облечена е в бяла коприна, покрита с 10 хиляди перли.

Елизабет и Филип имат 4 деца, а в границите на 70-е години дружно, претърпяват редица тежки моменти, в това число сложната седмица след гибелта на принцеса Даяна, когато доверието към монархията е по-разклатено от всеки път.

 Най-дългите кралски бракове по света (ГАЛЕРИЯ) Най-дългите кралски бракове по света (ГАЛЕРИЯ)
Британската кралица Елизабет Втора и брачният партньор ѝ принц Филип през днешния ден означават 70-годишнината от сватбата си. Любовната им история омайва британците, отк...
 © Българска телеграфна агенция Хюго Викерс, историк: Една от тайните на този доста, доста дълъг брак, а това несъмнено е впечатляваща годишнина, е фактът, че през всичките тези години принц Филип е неразделно до кралицата и я анулира в доста от нейните отговорности.
В един от редките моменти, в които приказва за персоналния си живот, кралицата назовава брачна половинка си „ своя опора “. Именно принц Филип е индивидът, който ѝ оповестява, че татко ѝ е умрял и тя ще наследи трона. Той напуща военноморския флот и се посвещава на работа към своята брачна половинка. Само до преди няколко месеца, Филип е измежду най-активните членове на английското кралско семейство с най-вече задължения.
Хюго Викерс, историк: Не е загадка, че той има изострен език и пиперливо възприятие за комизъм. Със сигурност и когато си е у дома не икономисва никому нищо. Едно нещо е несъмнено - принц Филип е единствения човек, който може да бъде изцяло открит с кралицата и да й каже, в случай че намира обещано нещо за неправилно. Клаудия Джоузеф, кралски биограф: Животът ѝ без принц Филип щеше да бъде доста тежък и уединен.
В типичния си непретенциозен жанр, Елизабет Втора и брачният партньор й ще отбележат платинената си женитба в стеснен фамилен кръг и без никакви обществени прояви.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР