Британската кралица Елизабет II вече е монарх с рекордни постижения,

...
Британската кралица Елизабет II вече е монарх с рекордни постижения,
Коментари Харесай

Над 10 млн. души ще участват в тържествата по случай юбилея на кралица Елизабет

Британската кралица Елизабет II към този момент е монарх с рекордни достижения, а в този момент се възнамерява да отпразнува 70-ата си година на трона с рекордно празненство. Повече от 10 милиона души ще вземат участие в празничните мероприятия във Англия по случай 70-годишнината от възкачването на трона, заяви вестник „ The Daily Telegraph “.

Според уредниците на тържествата те включват празничен обяд в Уиндзор, където е извънградската резиденция на Елизабет II. По думите на основния уредник на всеобщия пикник Лиз Хинтър, той може да стане най-продължителният от всички, провеждани в миналото. На масите с дължина от половин километър ще бъдат настанени повече от 1 600 души.

„ Това е минимумът “, означи Хънтър. Идеята е да се съберат дружно представители на всички публични прослойки. Големият юбилеен обяд ще се организира на 5 юни в цялата страна в Националния ден на благодарността, който жителите на кралството означиха за първи път предходната година. През 2021 година той беше отдаден на взаимопомощта на другите общини, изпаднали в спешна обстановка поради ковид. Тази година той ще се организира по случай платинения празник на Нейно Величество.

Бъкингамският замък разгласява по-рано програмата на празничните мероприятия, отдадени на кръглата годишнина, която до момента нито един английски монарх не е отбелязвал. В центъра на Лондон ще има церемониал, в който ще вземат участие 1 400 военнослужещи от другите подразделения на кралските въоръжени сили, 200 коня и 400 музиканти. Те ще преминат по обичайния маршрут – от Бъкингамския замък до площада на Конната армия, като бъдат съпроводени от членовете на кралското семейство на коне или в файтони.

За 3 юни е планувана специфична празнична литургия в катедралата „ Свети Павел “, а на идващия ден в Бъкингамския замък ще се състои концерт, в който ще вземат участие звезди на шоубизнеса от целия свят. От 2 до 5 юни, които ще бъдат публични почивни дни във Англия, за посетителите ще бъде открита кралската резиденция в Сандрингам в Източна Англия и замъка Балморал в Шотландия.

През юли на фасадите на Бъкингамския замък, замъка Уиндзор и замъка Холирууд в Единбург ще бъде показано светлинно шоу, отдадено на възкачването на кралицата на трона, нейната коронация и многогодишното ѝ ръководство.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР