Британската компания за крафт бира Брюдог (BrewDog), считана за най-голямата

...
Британската компания за крафт бира Брюдог (BrewDog), считана за най-голямата
Коментари Харесай

Най-големият производител на крафт бира в Европа атакува китайския пазар

Британската компания за крафт бира " Брюдог " (BrewDog), считана за най-голямата такава пивоварна в Европа, подписа партньорство с " Будвайзер Чайна " (Budweiser China), за произвеждане на някои от марките си в азиатската страна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Акцент в взаимното произвеждане ще бъдат " Пънк ИПА " (Punk IPA), " Хейзи Джейн " (Hazy Jane) и " Елвис джус " (Elvis Juice). Бирите на " Брюдог " ще се варят в пивоварната на " Будвайзер Чайна " в провинция Фуцзян и ще се продават в дистрибуторската мрежа на компанията.

" Китайските консуматори обичат крафт бира, само че секторът към момента прохожда в страната ", споделя създателят и основен изпълнителен шеф на " Брюдог " Джеймс Уат. " В " Будвайзер Чайна " видяхме сътрудник, който споделя нашата визия за напредък в Китай ".

В момента под 1 на 100 от бирите на " Брюдог " отиват в Китай, а от компанията имат вяра, че новото начинание ще увеличи доста продажбите. " Брюдог " възнамерява до 2026 година да отвори и няколко бази в страната.

Базираната в Шотландия пивоварна, която е притежавана от нейните създатели, от компанията за ръководство на частен капитал " Ти Си Джи Кънсюмър партнърс " и от частни вложители, към този момент има локални индустриални центрове в Съединени американски щати, Германия и Австралия. Тя планираше през 2020 година даже да се листва на борсата в Лондон, само че пандемията осуети към този момент тези й проекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР