Британската компания Jaguar Land Rover ще произвежда в Словакия нов

...
Британската компания Jaguar Land Rover ще произвежда в Словакия нов
Коментари Харесай

Jaguar ще произвежда новия Land Rover Defender в Словакия

Британската компания Jaguar Land Rover ще създава в Словакия нов модел на своя именит Land Rover Defender SUV, а не във Англия.

"Jaguar Land Rover удостоверява, че изцяло нов Land Rover Defender ще бъде съединен в цех в Словакия. Новият Land Rover Defender, планиран и конструиран във Англия, ще бъде показан на автомобилното ревю във Франкфурт през септември. Jaguar и Land Rover към този момент вършат редица коли в други страни и те към момента се считат за английски коли ", обявиха от компанията.

Решението на автомобилопроизводителят да реалокира производството в Словакия не е обвързвано с идното евакуиране на страната от Европейски Съюз, а с обстоятелството, че моделът употребява огромен брой от същите аварийни елементи като Land Rover Discovery, който се създава в дружество в региона на Нитра. През предходната година почти 450 хиляди коли излязоха от конвейерите на Jaguar Land Rover във Англия. Въпреки, че товаб е с 15% по-малко от миналата година, компанията резервира първата си позиция като най-големия английски авто производител, следван от Nissan. Jaguar Land Rover означи, че възнамерява да направи обилни вложения в компанията си в Солихул, Уест Мидландс, Англия по отношение на производството на своите водещи модели Land Rover и Range Rover.

Производството на Land Rover Defender бе прекратено през 2016 година Причината, заради която самолетната компания предприе тази стъпка, бяха актуалните условия за сигурност и екологичност на колите, на които този модел, създаден за първи път през 1948 година, не отговаряше. Новият модел Defender ще бъде показан на автомобилното ревю във Франкфурт през септември тази година и ще бъде пуснат в продажба следващата година. Прототипът на автомобила към този момент е покрил 1,2 милиона километра.

Британското държавно управление е внимателно към автомобилостроителите, които реалокират произвеждане си в фабрики отвън страната след предизвестията от страна на промишлеността, че може да зародят възможни опасности от идното излизане на Англия от Европейския съюз. Възможните закъснения при доставката на части и подготвени модели, възможна нова митническа администрация, нуждата от наново узаконяване на коли и други, принуди производителите на коли да изготвят проекти за деяние при непредвидени условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР