Британка отпразнува повече от 50 години свобода от бъбречна болест,

...
Британка отпразнува повече от 50 години свобода от бъбречна болест,
Коментари Харесай

Британка живее благодарение на 108-годишен бъбрек

Британка отпразнува повече от 50 години независимост от бъбречна болест, с помощта на трансплантиран орган на 108 години, споделя БиБиСи.

75-годишната Сю Уестхед от Хотън-ле-Спринг демонстрира признаци още като дете - на 12. А на 25 към този момент се нуждае от постоянна диализа. През 1973 година получава бъбрек от майка си - Ен Меткалф. Преди трансплантацията лекарите й дават не повече от 5 години живот. 

Уестхед се събира през вчерашния ден дружно с Робърт Хюз в Съндърландската болница - той също е получил бъбрек преди 50 години, от брат си.

" Получих 50 години, с помощта на нашите чудеснн Национални здравни служби, на майка ми и на нейните гени. Знам, че майка ми би била изцяло изумена, че нейният бъбрек ми подари живот толкоз дълго след гибелта й. Когато споделям, че постоянно нося малко парче от нея с мен, го мисля съществено ", разяснява Уестхед.

Хюз също е на 75 години. Подходящ донор се оказва брат му Джон, умрял преди години, тъй че неговият бъбрек е много по-млад.

" След трансплантацията си припомням, че ми предложиха половин чаша " Гинес ", с цел да може да влезе малко желязо в мен и да видят дали бъбрекът ще сработи ", разяснява той.

Неговата интервенция е осъществена в болничното заведение Сейнт Томас в Лондон. Тогава е доста по-рискована, в сравнение с през днешния ден - въпреки първата сходна трансплантация да е осъществена през 1954 година, едвам през 60-те се създават терапиите, които разрешават организмът да не отхвърля консистентно непознатия орган.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР