Британка, която като тийнейджърка е избягала в чужбина, за да

...
Британка, която като тийнейджърка е избягала в чужбина, за да
Коментари Харесай

Британка, присъединила се към Ислямска държава, изгуби гражданството си на Острова

Британка, която като тийнейджърка е избягала в чужбина, с цел да се причисли към Ислямска страна, през днешния ден загуби делото за възобновяване на поданството й. Той й беше отнето от съображения за национална сигурност, съобщи Асошиейтед прес.

Шамима Бегум, едно от трите девойки от Източен Лондон, които отпътуваха в Сирия през 2015 година, предходната година беше открита в бежански лагер в Сирия и съобщи пред публицисти, че желае да се прибере вкъщи. Тя обаче не сподели, че се разкайва за делата си и това породи рецензии във Англия, а и фамилията й изрази потрес от държанието й.

Бившият вътрешен министър Саджид Джавид я лиши от английско поданство, само че тя апелира решението му пред комисия по въпросите на имигрантите с аргумента, че няма поданство на друга страна и решението на Джавид я прави апатрид.

Днес обаче съдът отсъди в интерес на Джавид, изтъквайки, че решението му не е нарушило политиката на вътрешното министерство да не се излагат хора на действителен риск от гибел или нечовешко и неприлично отношение.

Съдът съобщи, че Бегум, която в този момент е на 20 години, " по генезис е гражданка на Бангладеш " и затова не може да се счита за човек без поданство. Адвокатът на Бегум съобщи, че решението на съда ще бъде обжалвано, а фамилията й сподели, че тя в никакъв случай не е имала бангладешки паспорт и е от Англия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР