Британецът Джо Диксън даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" и

...
Британецът Джо Диксън даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" и
Коментари Харесай

Диксън с големи новини за Мъри, Наско и Колев, строежът на стадиона и мола

Британецът Джо Диксън даде конференция на стадион "Георги Аспарухов " и даде някои уточнения за настоящата обстановка при "сините ". Диксън разгласи грандиозни планове за градежа на нов стадион на "Герена ", а също по този начин и разяснява кои хора желае да работят в спортно-технически проект. Британецът анонсира, че треньор на Левски би трябвало да стане Станимир Стоилов, а Наско Сираков ще бъде президент в клуба. Англичанинът също по този начин разяснява и желанието си Павел Колев да остане шеф в клуба от Сухата река.



„ Здравейте на всички. Знам, че има необикновен интерес към обстановката и мисля, че най-хубавият метод е да успокоя всевъзможни опасения с тази конференция. С това на драго сърце ще отговоря на всевъзможни ваши въпроси”, стартира Диксън.

„ От към шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в страната. Генерално, положението на спорта в Европа в източната ѝ част демонстрира по този начин, че този бизнес модел не е резистентен. Идеята е да влагаме средства освен в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дълготраен проект и този футболен клуб да може самичък да се устоя. Независимо дали аз съм притежател или някой различен желая да се изкарват средства без да е належащо вложител да влага непрекъснато пари и считам, че това е добре. Не съставлявам никого”, продължи Диксън.

„ Причината да получа такава забележителна доза финансиране е редицата сполучливи планове, които съм имал в Съединени американски щати. Именно оттова са подготвени да ме поддържат финансово. Трябва да може целия футболен клуб да се самоиздържа. Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона $ за план, в който ще се влага и без да се знае кой стои зад него. Вече съм показал нужната банкова гаранция, с цел да продължим напред”, разяснява още Диксън.

„ Моето минало е обвързвано с футбола. Имах много несполучлива кариера, всички го знаят това. Как съм се развил до момента? Имах щастието, че имам авторитетни познати в Лондон и Съединени американски щати. Започнах да се занимавам с недвижимо имущество. Има частни банки и публични, с които натрупваш опит и връзки в бизнеса. Опитвате се да ви кажа нещо характерно, само че е мъчно, когато има разнообразни участници и настоящи лица. С всеки план се постанова да работим. Обикновено работим с разнообразни „ актьори”. С времето се натрупва опит, връзки и доверия и получаваме по-големи вложения. Не мога да назова някого съответно, защото има огромна плеяда от хора, които познавам”, сподели още Диксън.

„ От страна на футболния клуб са получени уверения за средствата, които ще получат. Няма да разкрия имената им. Не е да бъда загадъчен, а поради съглашение за конфиденциалност. Не желая да си скапвам отношението с тези сътрудници. Нито желае да пожертвам тази договорка, както и други бизнеси. Опитвам да избягам от тези опасения, които моите сътрудници и сътрудници имат за тяхната конфиденциалност.

„ Благо? Познавам го от много време. Той ми съобщи за страната ви. Показа ми и сподели, че Левски е най-големият клуб в страната. Показа какъв брой е значима историята на тима. Той е същински патриот и се грижи за имиджа и облика на България. Просто да ядем баница той ми показва това ядене. Той ще играе значима роля в бъдещето на ПФК Левски”, разяснява британецът.

"Моето предпочитание е Павел Колев да продължи да бъде изпълнителен шеф на Левски. Ще приказвам с него и ще му направя предложение. Знам, че той е ужасно сръчен и прави добре своята работа. Знам и за ангажитентите му към УЕФА, само че ще приказваме ", съобщи Джоузеф Диксън по отношение на някогашния състезателен публицист.

„ От основание за тяхната персонална независимост и цялост в медийното пространство няма да ги посочвам. Приятели от Лондон са. Нямат потребност от интерес към тях. Инвестиционният ми проект звучи като смешка? Ако мога да ви попитам, какво върша тук? Защо съм тук? Взимам клуб, който е на пътя на банкрута. Разбирам да има опасения. Нормално е да има въпроси. Вярвам, че дейностите приказват повече от думите. Оставете думите да нямат толкоз огромно значение, колкото дейности. Мога да ви приказвам доста. Няма да давам доста брифинги, само че значимото е, че Левски знае кои са финансовите институции. Знаят хората зад мен, че имам средствата, подготвен съм и съм сериозен в желанията си към ПФК Левски. Говорили сме с страната, държавните организации и всевъзможни институции. Имам поддръжката от Левски и страната. Надявам се да имам поддръжката от почитателите. Първата ми задача с назначението на треньор, който има редица триумфи и почитателите го почитат. Не мога да посочвам имена, не желая. Вярвам, че и вие не бихте желали да посочвам. И вие не желаете, с цел да не се обърка нещо със договорката. Мисля, че е по-добре в този момент да си спазя тези съглашения за конфиденциалност и да се получат нещата, тъй като в действителност хората в Левски знаят кои са хората зад мен”.

„ Ще има нужда от страната и страната да придвижим проектите си. Тези 250 милиона считаме да ги влагаме в 36 месеца – инфраструктура, клуб. Когато получим позволение, ще стартираме да наливаме вложения и в инфраструктурата. Казаха ми, че тук нещата се случват по-бързо, в сравнение с запад, което е добре. Очаква се да се създадат някакви заплащания. Няма да кажа, че ще излъжа, само че ще предсказвам, тъй като когато станем притежатели, ще разгледаме цялата организация в клуба, тъй че той да работи на конкурентно равнище и да отговори на желанието за развитие”, установи Диксън.

„ Държавата е притежател на стадиона, а вие знаете ли кой различен е? Неподходящо е съгласно мен в този момент да приказваме с имена, институции, къде съм бил. Това е сполучлив бизнес модел, който е прибавен на всички места. Да може да се подсигуряват доходи и сегашното и бъдещето на всеки футболен тим. Това е моделът на редица тимове в Премиършип, както и на Рома. Те желаеха да построят нов стадион с мол отвън града. Левски е институция, която е обичана от хора в цялата страна. Нашата концепция не е да оцелее, а да може самичък да се устоя и просперира, сподели англичанинът.

„ Имаме доста къс интервал от време, в който можем да реагираме. Надявам се оптимално скоро да се получи всичко. Ще отправим оферта към Стоилов и сега, който станем притежатели той да е треньор. Дано да одобри и има предпочитание да работи с нас, тъй като знаем, че доста футболисти желаят да работят с него. Надявам се да му предложим нещо положително за него. Той доста обича този клуб и да извършва своите планове, дружно с ПФК Левски. Нямаме време и се надяваме оптимално скоро да се получат нещата”.

„ Няма никакви пари да отидат при Сираков. Той потвърди през последните шест месеца, че ползата му е Левски. Всички средства ще бъдат вложени в клуба. Ще опитаме да реализираме сделка с кредиторите и да изготвим след това конкурентен бюджет, с който да работи тима. Знаем, че няма да е подготвен стадионът идващия месец, само че ще опитаме нещата да вървят по едно и също време. Не знам защо се приказва за господин Божков. Мисля, че можем да се прегледа това на по-нататъшен стадий. Божков не е притежател в този момент, тъй че не мисля, че е значимо това в този миг. Стойността на клуба е марката. Ще отнеме време това преструктуриране. Клубът има повече обвързване, в сравнение с доходи. Готови сме за това. Това е дълготраен план, като крайната цел е да има стадион. В началото ще стартираме да наливаме средства за застраховане на кредиторите. В началото ще отпътувам за Щатите, само че това е за задачите на довеждане докрай на някои неща, работа, която би трябвало да свърша там за тази договорка тук. Транзакцията да бъде утвърдена и да мине скоро. Трябва физически да съм в Щатите, след което ще се върна тук и да задвижим нещата по-бързо. Трябва да съм на всички места. Имаме ограничаване във времето, не можем да се бавим. В бъдеще желанието ми е да бъда тук интензивно и участвам и да виждам мачовете. Няма да се меся. Никога не съм изчезвал от България. Ще ви оставя с последното нещо, което ще кажа. Оставете дейностите да приказват по-силно от думите”, приключи Джоузеф Диксън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР